Όχι στην επιβολή του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, λένε οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις του επ΄ αόριστον.


Τις τελευταίες μέρες οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν από τα καθήκοντα τους με αποτέλεσμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Γιάννης Κοτζαμανίδης, χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό τέχνασμα την επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έμμεσο φόρο στους πολίτες, «Δεν είμαστε συντεχνία φοροφυγάδων», είπε και πρόσθεσε ότι το δικηγορικό λειτούργημα είναι υπό διωγμό.
Αναφέρθηκε, επίσης, στον υπερπληθωρισμό του κλάδου, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της δικηγορικής ύλης, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία του ΔΣΘ, σύμφωνα με τα οποία το 57% των μελών του έχουν από 0 έως 9 παραστάσεις το χρόνο.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΔΣΘ, Νίκος Βαλεργάκης, αναφερόμενος στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ, έκανε λόγο για αδόκιμο μέτρο, θέτοντας το ερώτημα του κατά πόσο η παροχή νομικών υπηρεσιών είναι είδος πολυτελείας.