Στο πλαίσιο της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία «Αιτήματα Πολιτών» με σκοπό την παροχή μιας ουσιαστικής επικοινωνίας των δημοτών με τις Υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι παρακάμπτεται η συνηθισμένη γραφειοκρατία με την χρήση άμεσης ηλεκτρονικής προώθησης κάθε αιτήματος στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα επισύναψης ενός αρχείου (π.χ. μίας φωτογραφίας) κατά την υποβολή του αιτήματος κι επιτρέπει την ολοκληρωμένη παρουσίαση του παραπόνου ή της καταγγελίας και την άμεση λήψη μέτρων(για να γραφτείτε στην υπηρεσία κάντε κλικ εδώ).
Όσοι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο η δεν γνωρίζουν τη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το CALL CENTER (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) του Δήμου Θεσσαλονίκης στο αριθμό 2310.555.520. Η νέα αυτή υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης που ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί επιτρέπει στον πολίτη να υποβάλλει το αίτημά του, είτε την καταγγελία του, τηλεφωνικά. Στη συνέχεια ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να εισάγει το αίτημα του πολίτη στο σύστημα διεκπεραίωσης των αιτημάτων πολιτών. Έτσι αντιμετωπίζεται με την ίδια ταχύτητα και αμεσότητα, το αίτημα των πολιτών όπως και τα αιτήματα που έρχονται μέσα από το Internet.
Επιπλέον, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 2310.555.520 θα δίδονται πληροφορίες του τηλεφωνικού καταλόγου των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες μπορούν να μαθαίνουν εύκολα το τηλέφωνο και την διεύθυνση της κάθε υπηρεσίας του Δήμου, με την οποία πρέπει να έρθουν σε επαφή για να διεκπεραιώσουν την εργασία τους. Επισημαίνεται ότι ο τηλεφωνικός αυτός κατάλογος, όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται αναρτημένος στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου www.thessaloniki.gr.