ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ 00.42
ΝΕΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ 00.47

Ένας νεκρός, ο οποίος, στην κυριολεξία, διαμελίστηκε και δυο τραυματίες -ένα κοριτσάκι δέκα χρόνων και η μητέρα του, που είναι από το Αφγανιστάν- είναι τα θύματα της έκρηξης στα Πατήσια, έξω από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής 29 Μαρτίου 2010, για την οποία, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, πιστεύεται ότι είναι τρομοκρατική ενέργεια.
Το κοριτσάκι είναι σοβαρά τραυματισμένο και νοσηλεύτεαι στο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ η μητέρα ελαφρότερα. 

Αρχικά θεωρούνταν πιθανόν ότι ο άνδρας που διαμελίστηκε μετέφερε την βόμβα ή την τοποθετούσε και, από κάποιο λάθος, εξερράγη στα χέρια του με τρομακτικές συνέπιες. Επισης, όλα δείχνουν ότι μάνα και κόρη περνούσαν από το σημείο και δεν έχουν καμία σχέση με την έκρηξη.
Όσο περνούσε η ώρα και συγκεντρώνονταν νέες πληροφορίες, δεν αποκλειόνταν, και το ενδεχόμενο ο νεκρός να ήταν μαζί με το παιδί και τη γυναίκα, αφού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυες και ο άνδρας ήταν Αφγανός και, μαζί με τη γυναίκα και το παιδί, τέτοιες ώρες τη νύχτα έψαχναν τα σκουπίδια της περιοχής. Μάλιστα, στις 00.45 υπήρχε η πληροφορία ότι ο νεκρός ήταν ο 15χρονος γιος της γυναίκας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επρόκειτο για οικογένεια ρακοσυλλεκτών.
Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που οδηγεί στις αρχές στο συμπέρασμα ότι, αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέρφεια, να μην είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησή της. Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η βόμβα να είχε τοποθετηθεί κανονικά και τα θύματα να είδαν το κουτί στο οποίο φαίνεται να ήταν τοποθετημένη και, μη γνωρίζοντας το επικίνδυνο περιεχόμενο να το περιεργάστηκαν και να εξεράγη στα χέρια τους.
Η περιοχή είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη α
κτίνα και γίνεται αυτοψία από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργούς.