Συνεχίζονται, μέχρι νεωτέρας, τα δρομολόγια για την μεταφορά των 12.000 μαθητών απομακρυσμένων περιοχών της Θεσσαλονίκης με ευθύνη της νομαρχίας. Ως πότε θα συνεχίζονται, με αυτόν τον τρόπο, οι μετακινήσεις; Έως ότου αποφασίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο, για το τι μέλλει γενέσθαι. Το Συνέδριο συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να κρίνει αν οι συμβάσεις που υπέγραψε η νομαρχία με τους λεωφορειούχους ήταν υπερτιμολογημένες. Η απόφαση αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα.
«Αν μας δικαιώσει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τότε δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα δρομολόγια θα συνεχιστούν κανονικά. Σε περίπτωση που δεν δικαιωθούμε, θα πρέπει να σταματήσουν οι μετακινήσεις», δήλωσε ο αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής. Πρόσθεσε ότι η νομαρχία ακολούθησε τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις συμβάσεις και έκανε και έκπτωση 10% σε σχέση με πέρυσι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει για τα παιδιά των δημοτικών διαμερισμάτων της περιοχής Λαγκαδά, Αγίου Αθανασίου, Θερμαϊκού και άλλων δήμων της υπαίθρου. Τα παιδιά αυτά είναι αναγκασμένα να περπατούν δύο και δυόμισι χιλιόμετρα για να φθάσουν στα σχολεία τους και να διασχίζουν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ειδικά στην Περαία το πρόβλημα είναι τεράστιο κι όπως παραδέχεται ο Τατιανός Μάγγος, διευθυντής δημοτικού της περιοχής και δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού "από τη μέρα που διακόπηκε η δωρεάν μετακίνηση τα παιδιά σταμάτησαν να έρχονται στο σχολείο"!