Κριτική στην κυβέρνηση ότι κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ενώ πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ασκήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης αυτοδιοκητικών στελεχών της ΝΔ, που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Grand Hotel Palace» στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Βασίλη Μιχαλολιάκου, και του τομεάρχη Εσωτερικών, Χρήστου Ζώη.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο «Καλλικράτης», ο κ. Μιχαλολιάκος παρατήρησε πως «ο Καλλικράτης, ως αρχιτέκτων, ήταν πολύ σπουδαίος και μας έχει κληροδοτήσει το μοναδικό μνημείο, την Ακρόπολη. Αλλά τον κακοποιεί το ΠΑΣΟΚ διότι βαφτίζει "Καλλικράτη", κάτι που δεν έχει περιεχόμενο. Είμαστε σημαιοφόροι της ανάγκης για διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς μεταρρύθμιση της εξουσίας, χωρίς πόρους, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς χάρτη, δεν γίνεται. Όλα αυτά δεν είναι τυπικά, είναι η ουσία και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα αναβάλλει από βδομάδα σε βδομάδα και από μήνα σε μήνα».
Επικρίσες για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, διατύπωσαν ο Χρήστος Ζώης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου και άλλοι εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης.