Με μια επιστολή του, προς τον Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ., Ν. Αναστασιάδης, "άδειασε", σήμερα, την Ντόρα Μπακογιάννη, για το θέμα της επίσκεψής της στην Κύπρο και τις επαφές της με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου.
Ο κ.Αναστασιάδης, αναφέρει ότι ποτέ δεν προσκάλεσε για επίσημη επίσκεψη την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως λέει, προσεκλήθη από γυναικεία οργάνωση της Λεμεσού και από τον Σύλλογο Νέων Επιστημόνων, για να μιλήσει με αφορμή την ημέρα της γυναίκας και επισημαίνει: «Η συνάντηση που έχω αύριο μαζί της, κανονίστηκε, όχι απευθείας, αλλά με τη μεσολάβηση της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο».
Ο κ. Αναστασιάδης, σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επίσημη πρόσκληση προς την πρώην υπουργό Εξωτερικών, τονίζει: «Δεν ανέχομαι πολιτικά παιχνίδια σε βάρος μου και σε βάρος του κόμματός μου. Προέχει η άδολη σχέση των δύο κομμάτων(σ.σ. ενοεί το ΔΗΣΥ και τη Νέα Δημοκρατία)».
Η επιστολή Αναστασιάδη, δίνει άλλη διάσταση στο εσωκομματικό ζήτημα που δημιουργήθηκε από την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στην Κύπρο, μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του κόμματος κ.Αντώνης Σαμαράς. Η επίσκεψη η οποία οργανώθηκε χωρίς η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να ενημερώσει τους αρμόδιους του κόμματος, θεωρήθηκε πρόκληση από την πλευρά της προς την ηγεσία.
Η επιστολή του κ.Αναστασιάδη όμως, προσθέτει νέα δεδομένα και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα απαντήσει στην πρόκληση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη η ηγεσία της Ν.Δ.
Την ίδια στιγμή, οι φήμες, για την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, όσον αφορά την κεντροδεξιά, φουντώνουν...