Για σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας η σημερινή.

* Ξεκινά σήμερα η πληρωμή των επιδομάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010, σύμφωνα με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: , 2313-330-376, 2313-330-377 και 2313-330-386.

* Απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους και για τρεις ημέρες οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές.

* Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

* Επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πραγματοποιεί σήμερα για δεύτερη μέρα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, μετά από πρόσκληση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, αντιστράτηγου, Hamad Mohammed Thani Al Rumaithy.

* Σε δημόσια διαβούλευση έως και τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης 31 Μαρτίου 2010 το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις ««Βελτιώσεις της ποινικής νομοθεσίας για τους ανήλικους δράστες και ίδρυση Νομικού Προσώπου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων από ανηλίκους».

* Μέχρι την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 ο έλεγχος των μισθολογικών καταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων, βάσει του Νόμου 682/1977, άρθρο 36, παρ. 1 (Περί Ιδιωτικών σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων), σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε χθες ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Μιχάλης Κοντογιάννης. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι η οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία.

* Συνέρχεται σήμερα σε συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 153ης Συνοδικής Περιόδου.

* Στις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στη κτήριο διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ημέρα Ενημέρωσης με θέμα τις σπουδές και την έρευνα στην Ολλανδία, διοργανώνει με τη συμμετοχή 11 ολλανδικών ιδρυμάτων το ΑΠΘ και τη συνεργασία του Nuffic (Ολλανδικός Οργανισμός για τη Διεθνή Συνεργασία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών.

* Στις 9:30 π.μ. συνεδριάζει υπό την προεδρία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών.

* Στις 9:30 μ.μ. ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη. Θέμα της ομιλίας του κ. Κουβέλη: «Η συμβολή της οικονομικής διπλωματίας στην προώθηση των εξαγωγών».

* Στις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι η δίωρη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις».

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη και Θοδωρή Δρίτσα, στον προφυλακισθέντα από τις κινητοποιήσεις της πανεργατικής απεργίας στις 11 Μαρτίου 2010, Μάριο Ζ., στις φυλακές Κορυδαλλού.

* Στις 10:15 π.μ. στο ξενοδοχείο Intercontinental, ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στο συνέδριο της International Herald Tribune με θέμα: «Greece at the crossroads».

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 11 π.μ. στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, για το νομοσχέδιο: «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις».

* Στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, θα δεχθεί τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

* Στις 11 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, παρουσία του πατριάρχη Βαρθολομαίου, εκδήλωση για το νέο βιβλίο της Τώνιας Μοροπούλου με τίτλο: «Η Ελληνική Συμβολή στη Συντήρηση της Αγιάς-Σοφιάς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ . Το βιβλίο αποτελεί διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλων Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και υπόδειγμα εισαγωγής καινοτομίας στην Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

* Στις 11.30 πμ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Βιοτεχνών Κατασκευαστών Έτοιμου Ενδύματος νομού Θεσσαλονίκης παραθέτουν συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επίδειξη μόδας, με δημιουργίες θεσσαλονικιών σχεδιαστών, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. τρίωρη στάση εργασίας εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Λόγω της στάσης επέρχονται μεταβολές στα δρομολόγια.

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, θα δεχθεί τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΒΕΑ .

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βενιζέλου 45) η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής (Κουντουριώτη 17, έναντι της εισόδου του λιμένος Θεσσαλονίκης), συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της ΚΓ' Εβδομάδας Λατρευτικής Μουσικής από 21 έως 26 Μαρτίου.

* Στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο Intercontinental, ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο συνέδριο της International Herald Tribune με θέμα: «Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι – Μπορεί η μεταρρύθμιση να φέρει ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις;»

* Στις 3 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της υφυπουργού, Φώφης Γεννηματά.

* Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο: «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις».

* Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικό Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ για το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

* Στις 5:30 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα ενημερωθεί από την υφυπουργό, Φώφη Γεννηματά, για τα ναρκωτικά και την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

* Στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29) εκδήλωση για τη διαχείριση κρίσεων με θέμα: «Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Δύσκολους Καιρούς: Ευκαιρίες – Απειλές – Προκλήσεις».

* Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

* Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6, Αθήνα) ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης των εργαζομένων στου ΟΤΑ για την αντεργατική επίθεση, το σχέδιο «Καλλικράτης», και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

* Στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Μουσικής (Κουντουριώτη 17, Θεσσαλονίκη) θρησκευτικό ορατόριο με τίτλο: Από το Πάθος στην Ανάσταση» που παρουσιάζει το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αφηγητές οι ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης και Μαρίνα Ψάλτη.