Κόκκινο φως, στους οδηγούς που παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους, βγάζει η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ζητά από Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία να πραγματοποιούν συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους οδηγούς που παρανομούν.
Με έγγραφό του προς τον διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγεωργίου, επισημαίνει τους κινδύνους που διατρέχουν οι πεζοί και κυρίως τα άτομα με αναπηρία, εξαιτίας της «κατάληψης» των πεζοδρομίων από τους οδηγούς Ι.Χ. και δικύκλων.
Αφορμή για την συγκεκριμένη ενέργεια στάθηκε έγγραφη αναφορά που έκανε στην Εισαγγελία ο υποψήφιος για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης και μέλος της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών, Φώτης Μπίμπασης.
Στην αναφορά του, ο κ. Μπίμπασης τονίζει -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη επιδεινώνεται, με τα πεζοδρόμια να καθίστανται χώροι μόνιμης στάθμευσης αυτοκινήτων, λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας για δίκυκλα, χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και έκθεσης αυτοκινήτων προς πώληση. Οι διαβάσεις πεζών δεν γίνονται σεβαστές από τους οδηγούς και συνήθως είναι κατειλημμένες από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Καθημερινά τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα, η ζωή και η αξιοπρέπεια των πεζών (πολύ περισσότερο ημών των ατόμων με αναπηρία), ενώ οι αρχές της πόλης αδυνατούν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο».