"Δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεοκοπίας της χώρας". Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα στα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο συνεδρίασε χθες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δε χρειάζεται φόβος, ότι υπάρχει διέξοδος και εναλλακτικές λύσεις και δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες και τη μυθολογία, η χώρα θα τα καταφέρει. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρωζώνη και αποκάλεσε άσχετους όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση πρέπει να δουλέψουν σκληρά όλοι μαζί, πριν από όλα για να διασωθεί η οικονομία και να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία και την καταδίκη της σε βαθιά ύφεση και παρακμή.
Αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρέθηκε η Ελλάδα όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, μια Ελλάδα "διαλυμένη, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να δανειστεί ή να δανείζεται με τοκογλυφικά επιτόκια".
Ο πρωθυπουργός απέδωσε τη διάλυση του κράτους στην οικονομική και κομματική λεηλασία των προηγούμενων ετών και τόνισε ότι η ΝΔ διαχειρίστηκε επί πέντε χρόνια τα κρατικά ταμεία και τη δημόσια διοίκηση με ανευθυνότητα, εγκληματική αμέλεια και ελαφρότητα. "Και το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα", πρόσθεσε, "είναι τεράστιο".