Σε αίθουσες και στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος, φιλοξενούνται οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του EDN (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ), στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Στο συνέδριο(φωτογραφία), που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιείται εφ` εξής κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, συναντιούνται οι σημαντικότεροι παράγοντες της βιομηχανίας του ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο και ανταλλάσουν ιδέες, απόψεις και αποτελέσματα ερευνών, διαμορφώνοντας τις κατευθύνσεις δράσης για τον κλάδο του ντοκιμαντέρ παγκοσμίως.
Σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου, στις 15¨00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος (Τσιμισκή 14) το Masterclass του Γερμανού Παραγωγού Stefan Kloos, με θέμα «Παραγωγή και Προώθηση Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους».
Το masterclass είναι ανοιχτό στο κοινό.
Θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης από τη Διοίκηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, της αποφοίτου της Ακαδημίας Τέχνης «ΑΚΜΗ» και ήδη διακεκριμένης σκηνοθέτιδας Κατερίνας Γκιουλμιχαλάκη.
Επίσης, ξεκινούν και οι προβολές του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο θέατρο «Μ.Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β.Ελλάδος.
Στις 21¨00 το βράδυ θα προβληθεί η διάρκειας 30΄ ανεξάρτητη παραγωγή «Ανοιχτό Βιβλίο» του Στάθη Ρέππα.
Στις 22¨00 θα ακολουθήσει η ταινία «Κυνηγώντας Ελέφαντες» των Ισπανών κινηματογραφιστών Alberto Arce και Mohammad Rujailah.