Εξομολογήσεις, αναμνήσεις από το χθες, αλλά και εκτιμήσεις για το κρίσιμο κυριακάτικο ποδοσφαιρικό ντέρμπυ ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ, είχαν την ευκαιρία να αποσπάσουν σήμερα οι σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β.Ελλάδος, από δύο ζωντανούς «θρύλους» των γηπέδων, το βετεράνο γκολτζή του ΠΑΟΚ Κούλη Αποστολίδη και τον παλιό ηγέτη της άμυνας του ΑΡΗ Γιάννη Βένο που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων της ομάδας.
Οι δύο βετεράνοι ποδοσφαιριστές, δέχτηκαν επί μία και πλέον ώρα καταιγισμό ερωτήσεων από τους μελλοντικούς αθλητικούς συντάκτες στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β.Ελλάδος, σε μια πολύ παραγωγική συνέντευξη τύπου, με συντονιστή το δημοσιογράφο Περικλή Στέλλα.
Δέχτηκαν μάλιστα και δύσκολες ερωτήσεις από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ειδικά ο Γιάννης Βένος, που βρέθηκε αρκετές φορές ενώπιος του διλήμματος «πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη ή νίκη του ΆΡΗ του ντέρμπυ»;
Τόσο ο ίδιος όσο και ο Κούλης Αποστολίδης, υπογράμμισαν πως η αντιπαλότητα των παικτών, παλιών και σημερινών, αρχίζει και τελειώνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πως οι ίδιοι θέλουν τις ομάδες της πόλης να επιτυγχάνουν τους στόχους τους, αρκεί… να νικά η δική τους αγαπημένη ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Οι δύο βετεράνοι, εξέφρασαν την ευχή να ανηφορίσουν φέτος το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη, μέσω του ΠΑΟΚ και του ΑΡΗ αντίστοιχα. Υπογράμμισαν ωστόσο, πως το κυριακάτικο ντέρμπι είναι καθοριστικό τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά για τις δύο ομάδες, για άλλους λόγους από κάθε πλευρά.
«Μια ενδεχόμενη ήττα για τον ΑΡΗ, θα βαρύνει ψυχολογικά την ομάδα και ενόψει των αγώνων με την Καβάλα για το κύπελο, ενώ αντίθετα η νίκη εξασφαλίζει την κατάκτηση της 5ης θέσης και ενισχύει την ομάδα για τη συνέχεια», τόνισε ο Γιάννης Βένος.
«Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη μια επιτυχημένη πορεία, όποια κι αν είναι η κατάληξη του πρωταθλήματος, γι` αυτό πρέπει να πάει χωρίς άγχος και να αγωνιστεί ξέροντας πως μόνο με τη νίκη θα δικαιούται να συνεχίσει τα όνειρα τίτλου», είπε από την πλευρά του ο Κούλης Αποστολίδης.