Σε λίγο θα επιστρατευθεί η ινδική λύση της φωτογραφίας...(από το Ίντερνετ)

«Λύστε το χειρόφρενο στα σχολικά», φώναξαν το πρωί διαμαρτυρόμενοι γονείς και μαθητές που βγήκαν στους δρόμους, στη Θεσσαλονίκη, ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα της μεταφοράς παιδιών απομακρυσμένων περιοχών με μισθωμένα λεωφορεία αναμένεται ... «από βδομάδα»!
Το Ελεγκτικό Συνέδριο συζήτησε σήμερα την υπόθεση, ύστερα από προσφυγή της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Εξετάστηκαν ο νομικός σύμβουλος της νομαρχίας, εκπρόσωποι των λεωφορειούχων και ο νομικός τους σύμβουλος, που σε κάθε περίπτωση υποστήριξαν ότι "τα λεφτά των συμβάσεων είναι λίγα".
Πριν μερικές ημέρες, το Ελεγκτικό Συνέδριο "έκοψε" τις συμβάσεις που της νομαρχίας με τους λεωφορειούχους, εκτιμώντας πως είναι "ακριβές". Στο μεταξύ, από την περασμένη Τετάρτη, η μετακίνηση των παιδιών βρίσκεται στον "αέρα", εκτός εάν υπάρξει μια νέα, διαφορετική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.
Εν αναμονή της απόφασης, περίπου 400 γονείς και 250 μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Περαίας, βγήκαν στους δρόμους. Με κλειστά βιβλία και μολύβια στα χέρια, παιδιά του δημοτικού πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ως το δημαρχείο Θερμαϊκού.