Δεν υπάρχει έτοιμη λύση, στα συρτάρια του υπουργειόυ Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, για τον οδικό άξονα Καρδίας - Νέας Μηχανιώνας. Αυτό παραδέχτηκε, χθες, ο υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε το δήμο Μίκρας και είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μαγκριώτης, αφού παραδέχτηκε ότι ο άξονας "έχει μεγάλη σημασία, γιατί θα δώσει λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό και όχι μόνο πρόβλημα της διέλευσης των οχημάτων μέσα από την οικιστική ζώνη του Δήμου Θερμαϊκού", κάτι που σημαίνει ότι θα γλιτώσουμε όλοι ταλαιπωρία, χαμένες ώρες, εκνευρισμό και πάνω απ’ όλα τα δεκάδες θύματα κάθε καλοκαίρι, "το κακό είναι ότι αυτός ο άξονας, ενώ μελετάται και σχεδιάζεται από το 1998 από την πλευρά της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας πάνω σε μια συγκεκριμένη χάραξη, την ίδια ώρα από την πλευρά της Πολεοδομίας δίνονταν και δίνονται άδειες, κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται κτίρια και επαγγελματικές στέγες".
Παραδέχτηκε ότι, σήμερα, υπάρχει "ένα παράδοξο" στην αρχική χάραξη, "να έχουν χτιστεί σπίτια, επαγγελματικές στέγες και να έχουν βγει άδειες για να χτιστούν και νέα". Παραδέχτηκε και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατικών φορέων, λέγοντας ότι "η συνέχεια της Εξωτερικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης συνδέεται με τον άξονα «Καρδία - Μουδανιά» νοτιότερα της σύνδεσης με τον άξονα αυτό του δρόμου «Καρδία- Μηχανιώνα»".
Όπως είπε ο υφυπουργός, "η άλλη έξοδος είναι προς τη Γαλάτιστα και τον Πολύγυρο και η τρίτη προς το Αεροδρόμιο. Θεωρώ λογικές τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της περιοχής για την ενιαία χάραξη της Εξωτερικής Περιφερειακής και του οδικού άξονα «Καρδία - Μηχανιώνα», άξονα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ασφάλεια στις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή".
Τι θα γίνει με όλο αυτό το θέμα; Συζήτηση! Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Υπουργείο, Περιφέρεια, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, "θα τα συζητήσουμε", όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης "για να πάρουμε τις οριστικές αποφάσεις. Οι λύσεις που θέλουμε να δώσουμε, πρέπει να είναι περιβαλλοντικά αποδεκτές και να έχουν χρησιμότητα με χρονικό ορίζοντα τις επόμενες δεκαετίες. Δεν πιστεύουμε στις πρόχειρες, στις στιγμιαίες και αποσπασματικές λύσεις".
Ο υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι ο ίδιος αναφερόταν στα προβλήματα από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση. "Δυστυχώς η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων μας είναι απόλυτη, αλλά θα δώσουμε λύσεις", ανέφερε. Και κατηγόρησε, για άλλη μία φορά, την κυβέρνηση ότι "στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ μέχρι το 2015 δεν έχει δεσμεύσει πόρους για την κατασκευή του οδικού άξονα «Καρδία - Μηχανιώνα»".
Πάντως, δεν έδωσε χρονικό ορίζοντα για το έργο, λέγοντας ότι "επιλογή μας είναι σύντομα να οριστικοποιήσουμε την τελική χάραξη, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μελέτες και απαλλοτριώσεις, να διασφαλίσουμε τους πόρους και να δημοπρατήσουμε το έργο".

Η θέση του δήμου για το έργο
Ο Δήμαρχος Μίκρας ενημέρωσε τον κ. Μαγκριώτη για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη χάραξη του παραπάνω δρόμου και ζήτησε τη συμβολή του, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα μικρής μετατόπισης της χάραξης προς τα νότια, με στόχο να απομακρυνθεί η οδός από την περιοχή επέκτασης του οικισμού του Τριλόφου, η οποία ενδεχομένως να αυξηθεί στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μίκρας. Από την πλευρά του, ο κ. Μαγκριώτης χαρακτήρισε δίκαιο και κατανοητό το αίτημα του Δήμου, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να συναποφασίσουμε για την πορεία του έργου, λαμβάνοντας υπόψη τους οικονομικούς πόρους που έχουμε για την υλοποίησή του, αλλά και το να μην δημιουργήσουμε σημαντικότερα προβλήματα με τη μετατόπιση της χάραξης του δρόμου»
Σύμφωνα με την προτεινόμενη χάραξη, ζητείται η οδός να συνεχίζεται περίπου σε ευθεία από τον Α/Κ 16 (Σχολαρίου) προς το Αγρόκτημα της Καρδίας και του Τριλόφου, στο πλαίσιο πάντα των τεχνικών, γεωμορφολογικών και οικονομικών περιορισμών. Με τον τρόπο αυτό, ο δρόμος θα διέρχεται από τα όρια της αρχαιολογικής περιοχής - όπου εκ του νόμου δεν μπορεί να υπάρξει οικιστική δραστηριότητα - και θα βρίσκεται σε ικανή απόσταση από την επέκταση του Σχεδίου Πόλης του Δ.Δ. Τριλόφου.
Σημειώνεται ότι το παραπάνω αίτημα του Δήμου, διατυπώθηκε με αφορμή και τις υπό εξέταση αλλαγές στη χάραξη της Εξωτερικής Περιφερειακής και τη μετατόπιση του κόμβου σύνδεσής της με το Δήμο Μίκρας από την περιοχή του ραδιοφάρου στην περιοχή Χατζηφωτίου, γεγονός που σημαίνει ότι με την παρούσα χάραξη ο δρόμος Τριλόφου - Μηχανιώνας δεν θα συνδέεται με την Εξωτερική Περιφερειακή. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Μίκρας ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα εκπόνησης της μελέτης για τη νέα χάραξη από την «Εγνατία Οδό», η οποία θα κατασκευάσει και την Εξωτερική Περιφερειακή.
«Είμαστε υπέρ του έργου, όμως θέλουμε αυτό να γίνει σωστά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μίκρας, σημειώνοντας ότι «από το 1999 που ξεκίνησε η μελέτη του δρόμου Τριλόφου - Ν. Μηχανιώνας έως σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς στην περιοχή υπάρχει σημαντική ανοικοδόμηση και ο πληθυσμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί», ενώ παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστός ο σχεδιασμός του δρόμου δεν υπήρξε αίτημα από την Περιφέρεια, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου στην Πολεοδομία, για την ανάκληση των οικοδομικών αδειών. «Προτεραιότητα για εμάς είναι η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «μέριμνά μας είναι να μην θιγούν οι μικρές ιδιοκτησίες στην περιοχή του Τριλόφου, για τις οποίες ούτως ή άλλως έχει δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα λόγω του Προεδρικού Διατάγματος (537/13.12.2007)», που αυξάνει το κατώτατο όριο αρτιότητας και κατάτμησης για τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια του Δήμου Μίκρας στα 10 στρέμματα, αντί για τα 4 στρέμματα που ίσχυε, προκειμένου να οικοδομηθούν.
Σημειώνεται ότι η χάραξη του δρόμου ξεκίνησε το 1999, ενώ οι σχετικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίθηκαν έως το 2003, με αποτέλεσμα η σημερινή δημοτική αρχή να μην λάβει γνώση για τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο δρόμος και να μην μπορέσει να διατυπώσει τις δικές της προτάσεις. Η εξέλιξη του έργου παρουσίασε στασιμότητα για αρκετά χρόνια λόγω της απουσίας χρηματοδότησης, ενώ μόλις τον περασμένο Ιούνιο - οπότε και βρέθηκαν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι - υπογράφτηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η σύμβαση για την εκπόνηση της τελικής μελέτης. Το έργο περιλαμβάνει δύο τμήματα, το δρόμο κόμβος Τριλόφου - Καρδίας - Ν. Μηχανιώνας, μήκους 12 χλμ. και το δρόμο Μηχανιώνας - Επανωμής, μήκους 4 χλμ. Το σύνολο του δρόμου θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Ο προϋπολογισμός της μελέτης του είναι 1.650.000 €, το κόστος κατασκευής του εκτιμάται στα 50 εκατ. €, ενώ το κόστος των απαλλοτριώσεων θα φτάσει κατ΄ εκτίμηση τα 20 - 25 εκατ. €.