"Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα της ΟΝΕ που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Δεν ήταν η μόνη που προσέφυγε στις "δηλητηριώδεις" υπηρεσίες γνωστών διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων". Αυτό τόνισε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης-26ης Μαρτίου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
"Είναι αλήθεια ότι η χώρα μου, η Ελλάδα, δεν ανέπτυξε όταν και όσο έπρεπε την οικονομία της με μέτρο και σύνεση", παραδέχτηκε ο κ κουμουτσάκος. Και πρόσθεσε: "Η διεθνής οικονομική κρίση γιγάντωσε τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα και τις αδυναμίες της. Τώρα έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Ο ελληνικός λαός καταβάλλει το δυσβάσταχτο τίμημα".
Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι, αν η Ελλάδα δεν ανακάμψει "η ΟΝΕ θα μείνει ακρωτηριασμένη χωρίς περισσότερο συντονισμό οικονομικής φορολογικής πολιτικής και πάνω από όλα, χωρίς αλληλεγγύη".
Χαρακτήρισε την κρίση "μητέρα αλλαγών", υποστήριξε ότι "μπορεί να γεννήσει μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση" και προέτρεψε: "Ας μην "πυροβολούμε", λοιπόν, την Ελλάδα. Ας "πυροβολήσουμε" όλοι μαζί τους κερδοσκόπους και όλους εκείνους που θα ήθελαν να δουν ένα γονατισμένο Ευρώ. Αυτό οφείλει να πράξει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο."