Καταναλωτικά δάνεια, με πλαστά πιστοποιητικά εξέδιδε πενταμελής σπείρα απατεώνων, που δρούσε στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά κατάφερε να εκταμιεύσει πάνω από 50.000 ευρώ, ενώ στόχος της σπείρας ήταν να συγκεντρώσει πάνω από 200.000 ευρώ! Για το ποσόν αυτό είχε συντάξει, ήδη, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά χρησιμοποιώντας τα πλαστά πιστοποιητικά.
Χρειάστηκε μακρόχρονη έρευνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για να εξαρθρωθεί το πολυμελές κύκλωμα, το οποίο, κατά το έτος 2008, δραστηριοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για ομάδα πέντε ημεδαπών (τέσσερις άντρες και μία γυναίκα), ηλικίας 34, 38, 43, 63 και 49 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατάφεραν με χρήση πλαστών δικαιολογητικών να εκταμιεύσουν συνολικά 54.655,80 ευρώ, ενώ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εκδόσουν καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 244.615 ευρώ. Στην προσπάθειά τους συνέβαλαν και δύο ακόμη ημεδαποί (ένας άντρας και μία γυναίκα), οι οποίοι παραπέμπονται για πλαστογραφία πλημμεληματικής μορφής.
Κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων όπως αποδείξεις πληρωμής, εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας και φωτοτυπίες ταυτοτήτων διαφόρων προσώπων, πολλά από τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν για την εκταμίευση κάποιων δανείων.
Από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία βρίσκεται, ήδη, στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.