ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΗΚΕ... ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο θα επισκεφθεί την Κορέα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αδερφοποίηση της πόλης μας με τη δεύτερη πόλη της χώρας και το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, Μπουσάν.
Το Μπουσάν έχει πληθυσμό, 3.589.000 κατοίκων, είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα πόλη της Κορέας, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας τους και το πέμπτο -σε μέγεθος- λιμάνι στο κόσμο. Το 2002, φιλοξένησε σε συνδιοργάνωση με την Ιαπωνία αγώνες του Μουντιάλ και τους Ασιατικούς αγώνες. Έχει δηλώσει υποψηφιότητα για τούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Το Μπουσάν αποτελεί Μητροπολιτικό Δήμο πού χωρίζεται σε 15 Διοικητικά Διαμερίσματα και ένα Επαρχείο. Δήμαρχος από το 2004, είναι ο κ. Χούρ Νάμ Σίκ.
Η επίσημη τελετή της αδελφοποίησης θα γίνει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010, στο Μπουσάν και από την Ελληνική πλευρά θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορέας κ. κ. Αμβρόσιος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Κορέα κ. Πέτρος Αυγερινός, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Σεούλ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλληνο-κορεατικής φιλίας κ. Άγγελος Γιού. Στην τελετή θα παραστούν, επίσης, τα 43 εκλεγμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μπουσάν, ο πρόεδρος του, οι δύο Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος τους Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μπουσάν.
Η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από την αδερφοποιημένη πόλη της Κορέας την Τετάρτη 10 Μαρτίου.