Οι λαμαρίνες του μετρό τους έχουνε πνίξει! Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τον κόσμο να είναι μαζεμένος σε σχέση με τις αγορές, τα καταστήματα τους είναι «θαμμένα» πίσω από τις λαμαρίνες των έργων του μετρό.


Γι΄ αυτό το λόγο οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Μοναστηρίου, στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας και στο ρεύμα προς το σταθμό του ΟΣΕ για ένα ημίωρο το μεσημέρι ζητώντας να αντικατασταθούν άμεσα από άλλο υλικό, οι λαμαρίνες των εργοταξίων του μετρό, που κλείνουν τη θέα στα καταστήματα.
«Ζητάμε να μπει έστω ένα πλεξιγκλάς ώστε να μπορεί ο περαστικός να διακρίνει τα καταστήματά μας. Πιστεύαμε ότι θα ήμασταν περισσότεροι εδώ σήμερα, αλλά τώρα βλέπω την αιτία της μικρής συμμετοχής: Πολλοί έχουν κατεβασμένα ρολά, έχουν κλείσει», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης καταστημάτων ενδυμάτων Τάσος Κωνσταντινίδης.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου.
Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι ήδη έχει χαθεί μεγάλο μέρος των εσόδων τους, εξαιτίας των εργασιών του μετρό και πιέζουν να αποσυρθούν άμεσα οι λαμαρίνες που κόβουν τη θέα στα καταστήματα, προσδοκώντας - ενόψει και της εορταστικής κίνησης του Πάσχα - σε περιορισμό της απώλειας.