«Ήρθαμε να σας ακούσουμε και όχι να σας μιλήσουμε». Αυτό τόνισε ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε στελέχη της αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. αλλά και πολλούς ενεργούς πολίτες, που πήραν μέρος στις εργασίες της συνάντησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία διοργάνωσε η υπεύθυνη Γραμματεία του κόμματος, στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης που έχει εγκαινιάσει με την κοινωνία.
Ήταν η 4η περιφερειακή συνάντηση της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης, η οποία προχωρά σε σχετικές συναντήσεις σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας.
Στη συνάντηση τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης για τα ζητήματα και τους προβληματισμούς που προκύπτουν από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
«Στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής που επιχειρείται, αντιτάσσουμε τον πολιτικό λόγο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
«Γίνεται μια επιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των πόρων της Τ.Α. Ταυτόχρονα, επιχειρείται μια… πράσινη κοπτοραπτική, συνενώσεις κατά πώς τους βολεύει και όχι μια ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, εκ μέρους του συμβουλίου αιρετών Τ.Α., της Ν.Δ.
«Αυτή τη στιγμή ο «Καλλικράτης» προχωρά στην ομίχλη. Μαζί του και εμείς. Πρέπει να γίνει μια πραγματική μεταρρύθμιση, μια μεταρρύθμιση που θα τολμά και θα έχει ουσία», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης,
Στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις των συμμετεχόντων για την ενεργοποίηση του κόμματος στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την προσέλκυση νέων προσώπων στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Εκφράστηκε ιδιαίτερος προβληματισμός και ανησυχία "για τις μεθοδεύσεις και τον αιφνιδιασμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το σχέδιο «Καλλικράτης», αλλά και την άρνησή της να αποκεντρώσει εξουσίες και να διαθέσει πόρους στους νέους θεσμούς", όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τους συμμετέχοντες.
Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, και οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης.