Ναι στη μεταλλαγμένη πατάτα είπε η Ε.Ε.!

Επιτρέπει την καλλιέργεια της γενετικά μεταλλαγμένης πατάτας «Amaflora», με απόφασή του ο αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή John Dalli. Στην απόφαση αντέδρασαν έντονα οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Monica Frassoni και Philippe Lamberts οι οποίοι υπενθύμισαν στον επίτροπο ότι το 70% των Ευρωπαίων πολιτών τίθεται κατά των μεταλλαγμένων.

Σχόλια

  1. Απόλυτα απαράδεκτη χαρακτηρίζει και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, την εν λόγω απόφαση του νέου Επιτρόπου Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή.

    «Η κίνηση του νέου επιτρόπου είναι απολύτως απαράδεκτη», τονίζει ο Μιχ. Τρεμόπουλος σε δήλωσή του. «Αρμοδιότητά του είναι να προστατεύει τη δημόσια υγεία και τα δικαιώματα των καταναλωτών, όχι να προωθεί απειλές εναντίον τους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει στους πολίτες της Ευρώπης ένα ανυπολόγιστο ρίσκο, όπως αυτό που αντιπροσωπεύουν τα μεταλλαγμένα. Μαζί με όλους τους Ευρωπαίους Πράσινους και τα κινήματα πολιτών, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλους τους τρόπους, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στη χώρα μας, για να μη γίνουμε πειραματόζωα».

    Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/329/329653.gm_food@en.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.