Το Sani Resort είναι εγκαταστημένο σε μια απαράμιλλη φυσική ομορφιά την οποία θέλει να προστατέψει και να διατηρήσει. Για τον λόγο αυτό, η ΣΑΝΗ ΑΕ έχει δεσμευτεί σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο άσκησης των δραστηριοτήτων της, τόσο για το καλό των επόμενων γενεών όσο και για την αναβάθμιση της παραθεριστικής εμπειρίας των επισκεπτών.
Τον Φεβρουάριο και στις αρχές Μαρτίου, το Sani Resort, με την βοήθεια των πελατών του και του σωματείου Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης, φύτεψε 3.300 δέντρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος «Φύτεψε ένα δέντρο», σε μια προσπάθεια αναδάσωσης των περιοχών της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Στην κορυφογραμμή Χανιώτης-Σκιώνης, σε σημείο που κάηκε πολλαπλές φορές και δεν θα μπορούσε να αναβιώσει από μόνο του, φυτεύτηκαν 1500 πεύκα, 500 κερκίς, 300 Δρυς-Βελανιδιές, 200 όρκους, 400 πικροδάφνες και 400 σπάρτα. Τον περασμένο χειμώνα, το 2008/9, το Sani Resort φύτεψε περισσότερα από 2.500 δέντρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος αναδάσωσης.
Το Sani Resort εργάζεται υπό την καθοδήγηση των Φίλων του Πρασίνου, ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες του τομέα δασολογίας και γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (fοto)