Παγκόσμια ημέρ θεάτρου, σήμερα. Ώρα για μια παράσταση, όπως αυτή του ΚΘΒΕ: "Αποστολή στον Πλανήτη Γη" του Σάκη Σερέφα(φωτογραφία). Αν προτιμάτε μουσική, ο Μανώλης Ρασούλης τραγουδά και σήμερα στο "Πλατό". Κι αν είστε φίλοι των εικαστικών, ένας Γκρέκο σας περιμένει. Διαλέξτε:
Πολιτιστικά
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου σήμερα, 27 Μαρτίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, θα διαθέσει συνολικά 100 δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση «Αποστολή στον Πλανήτη Γη», του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά που παρουσιάζεται από την Πειραματική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

* Την αντιπολεμική σάτιρα του Ιακώβου Καμπανέλη «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» παρουσιάζει στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Θεόφιλος Λάλος. Η σκηνογραφία είναι του Θάνου Καρώνη.

* O Μανώλης Ρασούλης σας περιμένει στο "Πλατό" στη Χαριλάου, για μια βραδιά με γνωστές του επιτυχίες: "Πότε Βούδας πότε Κούδας", "Όλα σε θυμίζουν", "Μη μ αποκαλείς τεμπέλη", "Λεμόνι στην Πορτοκαλιά", "Ο Μέσα μου Γκεβάρα", είναι μερικά από τα τραγούδια που θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε.

* Στην αίθουσα τέχνης «ΕΨΙΛΟΝ» φιλοξενείται η καινούργια ζωγραφική δουλειά του Βασίλη Τάγκαλου με τίτλο «Τοπία εκ του Φυσικού». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου.

* Βυζαντινό Πανόραμα με εκθέσεις αγιογραφίας φιλοξενούνται από στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι τις 22 Απριλίου.

* Το έργο του Ελ Γκρέκο «η Στέψη της Παναγίας» Γκρέκο μπορείτε να το δείτε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

*Το έργο του Ελ Γκρέκο παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο παράλληλα με δύο άλλες εκθέσεις: «Αρχαίο Δράμα και Όπερα» και «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής».

* Συνεχίζεται μέχρι τις 9 Μαΐου η έκθεση με τίτλο «Η απεικόνιση του προσώπου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Πρόκειται για πορτρέτα από τη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας, με τις υπογραφές μεγάλων ζωγράφων του 19ου και του 20ού αιώνα.

* Στην Casa Bianca φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη, με τίτλο «Των αφανών αγωνιστών και των ηρώων». Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της 25ης Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Απριλίου.

Εκδηλώσεις:
* Οκτάωρο σεμινάριο κρουστών με τον Βασίλη Λιώσση πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο studio του Κρουστόφωνου (Αλ. Παπαδιαμάντη 6, περιοχή Μαρτίου). Σήμερα οι εργασίες του σεμιναρίου θα διαρκέσουν από τις 6-10 μ.μ.