Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγ. Βενιζέλος, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου έχει ως εξής:
Από το πρωί της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Φωταγώγηση της πόλης τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου και μετάδοση από τους Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς πανηγυρικών προγραμμάτων.

Tετάρτη 24 Μαρτίου 2010
* Πανηγυρικοί εορτασμοί στα Σχολεία, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Οργανισμούς, Τράπεζες και Επιχειρήσεις Δημοσίου.
* Ώρα 11.00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από αντιπροσωπείες μαθητών, παρουσία του Νομάρχη, του Δημάρχου και εκπροσώπων των Αρχών του Νομού, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
* Ώρα 12.30: Στέψη ανδριάντων, προτομών και μνημείων των Ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία, παρουσία των Διευθυντών των οικείων σχολείων.
* Ώρα 12.30: Εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παρουσία του Νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010
Το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές θα διέλθουν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.
* Ώρα 10.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στην οποία θα παραστούν οι Αρχές, οι Φορείς και ο λαός της πόλης.
Η προσέλευση των επισήμων μέχρι τις 9.50 π.μ.
* Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από τους:
- Υπουργό Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης
- Στρατηγό Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού
- Νομάρχη Θεσσαλονίκης
- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
- Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος
- Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος
- Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος
- Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων
- Προέδρους Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
- Προέδρους Αντιστασιακών Οργανώσεων
- Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων «Ο Παύλος Μελάς»
Η προσέλευση των επισήμων μέχρι τις 10.40 π.μ.
* Ώρα 11.15: Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων και Ερυθροσταυριτισσών, Μακεδονομάχων καθώς και στρατιωτικών τμημάτων (ιδιαίτερες προσκλήσεις Νομαρχίας για το χώρο των επισήμων).
Η προσέλευση των επισήμων μέχρι τις 11.00 π.μ.
* Ώρα 18.00: Πανηγυρικός εορτασμός στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. κ. Χρυσή Καρατσινίδου-Παπαθανασίου, με θέμα «Επανάσταση του ’21 και Φιλελληνισμός: Μια συνδυασμένη εκδοχή της ευέλπιδος απερισκεψίας»