Για σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου 2010, στη Θεσσαλονίκη, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:
Πολιτιστικά:
* Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, οι παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνουν και φέτος δεκαήμερο εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Μαρτίου. Στις δέκα το πρωί στην παιδική βιβλιοθήκη Καλλιθέας θα πραγματοποιηθεί λογοτεχνική εκδήλωση με τον συγγραφέα Νίκο Νυφούδη.

* Η Απόδραση» είναι η παράσταση που ανεβαίνει και απόψε στις εννέα και τέταρτο από τη θεατρική Ομάδα Άλογοι στο Kινηματοθέατρο Αριστοτέλειο. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τον Μάιο.

* Ένα ταξίδι σε ένα μαγικό κόσμο του τσίρκου θα επιχειρήσει η μη κυβερνητική οργάνωση Παιδιά εν δράσει. Η ομάδα θα δώσει δύο παραστάσεις σήμερα και αύριο στις οκτώμισι το βράδυ στον πολυχώρο πολιτισμού Block33.

* «Παράδρομοι της μνήμης» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ζώγιας Μεταλλικιώτη που θα παρουσιαστεί στις οκτώ σήμερα το βράδυ, στον ΙΑΝΟ στην Αριστοτέλους.

* Η συγγραφέας Άλκη Ζέη θα μιλήσει στις επτά το απόγευμα για την παιδική λογοτεχνία στο βιβλιοπωλείο Πυξίδα.

* Βυζαντινό Πανόραμα με εκθέσεις αγιογραφίας φιλοξενούνται από στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις επτά το απόγευμα, ενώ τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι τις 22 Απριλίου.

* Μία νύχτα στο τσίρκο. Ένα ταξίδι σε ένα μαγικό κόσμο του τσίρκου θα επιχειρήσει η μη κυβερνητική οργάνωση Παιδιά εν δράσει. Θα δοθούν δύο παραστάσεις σήμερα, αύριο στις οκτώμισι το βράδυ στον πολυχώρο πολιτισμού Block33.

Διάφορα:
* Κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτριών του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» στο πλαίσιο του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιήσουν αιμοληψία σήμερα από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι. Η αιμοληψία θα γίνει στο ξενοδοχείο του ομίλου Χανδρής στην οδό 26ης Οκτωβρίου 18 (ΜΕΤ).

* Λαμπάδες, στεφανάκια και είδη ανοιξιάτικης και πασχαλινής διακόσμησης θα βρείτε στο πασχαλινό παζάρι ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) που διοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Νεάπολης και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία του δήμου Νεάπολης. Τα εγκαίνια του παζαριού θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις έξι το απόγευμα στο Καφέ Άποψη του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας Νεάπολης (Ζάκκα 25). Μπορείτε να το επισκεφτείτε μέχρι τις 26 Μαρτίου (εκτός Σαββατοκύριακου από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ.

* Στο πλαίσιο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του δήμου Θεσσαλονίκης:
-Στις 17:30 μ.μ. ο ομότιμος καθηγητής τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης θα δώσει διάλεξη για τον «προγνωστικό έλεγχο γενετικών νοσημάτων με μηχανήματα ανάλυσης DNA». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον κύκλο της Ιατρικής – Βιολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27).
-Στις 19.30 μ.μ. στον κύκλο της Θεολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο λέκτορας Πατρολογίας Παναγιώτης Υφαντής θα μιλήσει για τα: «Σύμβολα και εικόνες της Εκκλησίας στους Πατέρες».
-Στις 19.30 μ.μ. στον κύκλο της Διοίκησης - Οικονομίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του δήμου Θεσσαλονίκης ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Ανδρέας Ανδρονικίδης θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Societal Marketing Concept: Η κοινωνική συνεισφορά του μάρκετινγκ».

* Το 2o Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται από τις 10 π.μ. μέχρι τις 17.00 μ.μ. στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.