Σε απεργία κατεβαίνουν, αύριο, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης, καθώς το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2010.
Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν:
· Να διασφαλιστεί πλήρως η απασχόληση των εργαζομένων του κλάδου και να εγκαταλειφθούν άμεσα όλα τα σχέδια για περιορισμό των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις των ΜΜΕ.
· Την πιστή τήρηση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων του κλάδου σε όλους τους απασχολούμενους στις επιχειρήσεις.
· Την εξασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στην Ευρώπη, στηρίζει αμέριστα τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις, οι οποίες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
«Καθώς η χώρα περνά μια πρωτοφανή χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, οι Έλληνες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δέχονται πιέσεις, όμως δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες μιας κατάστασης για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη» δήλωσε ο Άρνε Κένιγκ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. «Σε όλη την Ευρώπη είμαστε μάρτυρες των επιθέσεων που δέχονται τα κοινωνικά κεκτημένα στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αντιτάσσονται και μάχονται για τη δικαιοσύνη και την ειλικρίνεια. Δεν θα δεχθούμε οι εργαζόμενοι να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι, υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση».
Το Salonicanews συμμετέχει στην αυριανή απεργία και, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, ως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2010, δε θα αναρτήσει ειδήσεις.