H ομόφωνη ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ τα λέει όλα. Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος είχε θέσει μια διορία, ως το τέλος Φεβρουαρίου, για να καταθέσει η κυβέρνηση τις προτάσεις της όσον αφορά το οικονομικό και το χωροταξικό, πάνω στα οποία θα στηριζόταν η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει τα τέλη Μαρτίου ως χρόνο ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Όμως, πέρα από το αρχικό κείμενο των 51 σελίδων, με τις γενικές τοποθετήσεις, δεν έχει προσφέρει το παραμικρό σε αυτήν τη διαβούλευση. Αντίθετα, 1.312 -στην πλειοψηφία τους- πολίτες, έχουν καταθέσει την άποψή τους, στην ηλεκτρονική σελίδα (βάλε τη δική σου άποψη με κλικ εδώ).
Μετά από όλα αυτά, είναι φυσικό, η ΚΕΔΚΕ να εκδίδει την εξής ανακοίνωση:
«Βρισκόμαστε δέκα μόλις ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας που έθεσε ομοφώνως το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εμφανίσει τις θέσεις της σχετικά με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» (Διοικητική Μεταρρύθμιση), και κυρίως την χωροθέτηση των Νέων Δήμων. Δύο είναι τα ενδεχόμενα: Ή η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, ή η Κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε νομοθετικό αιφνιδιασμό λίγους μόλις μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Φθινοπώρου. Όποια και αν είναι η αλήθεια χαμένη είναι δυστυχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση ο Ελληνικός Λαός».