Υπομονή ως το τέλος του 2010, για να δείτε έργα στη Θεσσαλονίκη! Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό είπαν, σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχαν, η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, με την γενική γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή. Συγκεκριμένα, η κ. Τζάκρη δήλωσε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης, η εξωτερική περιφερειακή οδός, η Ζώνη Καινοτομίας, ο 6ος προβλήτας του λιμανιού της πόλης αλλά και έργα οδικών υποδομών, περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται υψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ένταξη και υλοποίηση έργων από το ΕΣΠΑ.
Η κ. Λιονή συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε πολύ μεγάλη μελετητική ωριμότητα έργων και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και οι ρυθμοί απορρόφησης κονδυλίων θα είναι πολύ καλοί.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, το εγκεκριμένο ποσό από το ΕΣΠΑ για έργα στην Κεντρική Μακεδονία «αγγίζει» τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Από τα χρήματα αυτά τα 900 εκατομμύρια αφορούν έργα που θα χρηματοδοτηθούν απευθείας από την Περιφέρεια ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έργα που χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένα υπουργεία -όταν, με το... καλό, προκύψει το ΕΣΠΑ...