Το ερώτημα είναι το εξής: Τι προκύπτει όταν η jazz συναντά τη funk και σε αυτά προστίθεται το hip hop; Για τους λάτρεις της βρετανικής σκηνής η απάντηση είναι μάλλον εύκολη και ακούει στο όνομα The Herbaliser. Και για όσους δεν τους γνωρίζουν, ραντερού την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, στις 9 το βράδυ, στο Block 33.
Οι Herbaliser είναι ένα γκρουπ εννέα ατόμων που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους hip-hop producers Jake Wherry και Ollie Teeba (DJ) το 1995. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Easy Access Orchestra (Lamb και Ross), oι μπασίστες Chris Bowden και Matt Coleman και ο Kaidi “shocka” Tatham στα πλήκτρα.
Η συνεργασίες και η δραστηριότητα τους περιλαμβάνουν την παραγωγή τραγουδιών για MC’s όπως ο T-Love και η Princess Superstar, remixing για σχήματα όπως οι Push Button Objects (hip-hop supergroup με ηγέτη τον Del Tha Funkee Homosapien) και κυκλοφορία του soundtrack της ταινίας “Pimp Of The Year”. Oι Herbaliser, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει το γκρουπ, ξεκινάνε πάντα με ένα σκοπό. Στο “Something Wicked…”, σκοπός ήταν να συνδυαστεί η live δραστηριότητά τους με αυτό που από καιρό είχαν στο μυαλό τους, Απόρροια της μεγάλης διαφοροποίησης των συναυλιών από τους δίσκους (αφού στις πρώτες αξιοποιούνταν μία ποικιλία οργάνων), οι Herbaliser αποφάσισαν να παράγουν περισσότερη μουσική αντί απλά να χρησιμοποιούν samples.
Η συνεργασία με τους Αμερικάνους Rakka Iriscience (Dilated Peoples) και MF Doom, με τον ντόπιο Blade και την εξωτική Seaming-To, καθώς και τους Phi-Life Cypher και την Wildflower, αποδεικνύει ότι μπορούν να παράγουν beats για ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών.
Support σε μία τέτοια συναυλία δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους Θεσσαλονικείς Nasa Funk, οποίοι θα «προθερμάνουν» τον κόσμο πριν ανέβουν στη σκηνή οι επίσημοι καλεσμένοι της βραδιάς.

Το…ρεκόρ των Herbaliser
Εκτός από όλες αυτό το ρεκόρ δραστηριοτήτων κατέχουν και ένα άλλο πολύ σημαντικό ρεκόρ για την Ελλάδα. Οι Herbaliser μπορούν να προσθέσουν στο βιογραφικό τους ότι είναι η μπάντα με τις περισσότερες ακυρώσεις της συναυλίας τους στην χώρα μας. Καιρικές συνθήκες, διαδηλώσεις και λοιπές εχθροπραξίες ήταν ο λόγος που δεν έχει καταφέρει το ελληνικό κοινό να τους δει live.Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Πολυχώρος Πολιτισμού Block33 θα παρουσιάσει τους Herbaliser για μια και μοναδική συναυλία, καιρού επιτρέποντος βεβαίως!

Οι Herbaliser στον ιστό:
www.herbaliser.com
www.myspace.com/theherbz