Εντάξει... Δεν τα πήγε άσχημα η Lady Gaga, στα Grammy... Άνοιξε και την τελετή, σε ντουέτο με τον Έλτον Τζον, κάτω από ένα βαρύ μακιγιάζ, για να φαίνονται και οι δύο βρόμικοι (τραγούδησαν το Your Song του Έλτον Τζον και το Speechless της Λέιντι), αλλά η μεγάλη νικήτρια ήταν άλλη: Η Μπιγιονσέ! Γιατί; Μα επειδή είπε έξι τραγούδια και πήρε δυο Γκράμι: Ως Song Of The Year το Single Ladies (Put a Ring on It) και της καλύτερης εμφάνισης γυναικείας φωνής για το Halo.
Στη σκηνή έλαμπε. Μαζί με χορευτές ντυμένους λες και ήταν στρατιώτες του μέλλοντος, ερμήνευσε ένα ποτ πουρί τραγουδιών της,σ τα οποία συμπεριέλαβε το If I Were a Boy, αλλά και την επιτυχία της Alanis Morrissette, You Oughtta Know.
Και δε σταμάτησε εδώ. Στην κατηγορία R&B πήρε Γκράμι και για το καλύτερο τραγούδι και για τα γυναικεία φωνητικά, άλλο ένα γκράμι (το Traditional R&B Vocal Performance) για το At Last, αφήνοντας την I am/ Sasha Fierce με Γκράμι για το Best Contemporary R&B Album.
Ο σύζυγός της, JAY-Z, δεν έμεινε παραπονεμένος. Πήρε Γκράμι για το Καλύτερο Ραπ Σόλο, για το Death Of Auto-Tune.
Οι BLACK EYED PEAS κέρδισαν τρία βραβεία, για την καλύτερη ποπ εμφάνιση γκρουπ, το καλύτερο βίντεο και το καλύτερο ποπ άλμπουμ(για το The E.N.D.).
Ο EMINEM πήρε βραβείο για το καλύτερο Ραπ άλμπουμ, αλλά και για την καλύτερη Ραπ εμφάνιση γκρουπ, για το τραγούδι Cragk A Bottle, που τραγουδά με τους 50 Cent και Dr Dre.
Οι KINGS OF LEON ήταν, επίσης, από τους μεγάλους νικητές. Πήραν Grammys για το Δίσκο της Χρονιάς, χάρη στο άλμπουμ τους Use Somebody. Κέρδισαν τους Taylor Swift, Black Eyed Peas, Lady GaGa και Beyonce, αλλά και βραβείο για το καλύτερο Ροκ τραγούδι και την καλύτερη Ροκ ερμηνεία από γκρουπ.
Στην κατηγορία Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος, οι ZAC BROWN BAND ήταν οι νικητές.
Συγκινητική στιγμή της τελετής, όταν τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον παρέλαβαν τιμητικό βραβείο και μίλησαν για την πρώτη τελετή χωρίς το Βασιλιά της Ποπ, ο Prince Michael, 12 ετών κι η Paris, 11 ετών, είπαν ότι θα συνεχίσουν να περνούν το μήνυμα του Μάικλ Τζάκσον για αγάπη προς όλο τον κόσμο. "Ο μπαμπάς, υποτίθεται ότι θα ήταν εδώ. Ήθελε να δώσει μια παράσταση αυτή τη χρονιά, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε ευχαριστούμε. Σε αγαπούμε μπαμπά", είπε η Πάρις.
Κι ο Πρινς, πρόσθεσε: "Είμαστε περήφανοι να πάρουμε αυτό το βραβείο στη μνήμη του πατέρα μας. Πρώτα από όλα ευχαριστούμε το Θεό, που μας προσέχει αυτούς τους επτά μήνες, αλλά και τον παπού και τη γιαγιά μας, για την υποστήριξή τους. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους φαν. Ο μπαμπάς σας αγαπούσε πάρα πολύ επειδή ήσασταν πάντα εκεί γι αυτόν"...