Δυνατός κρύος αέρας φυσά, αυτήν την ώρα (12.50 της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2010), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το θερμόμετρο δείχνει τους 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η χιονόπτωση, ιδιαίτερα στις ανατολικές ορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά, όλοι οι δρόμοι του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού παραμένουν καθαροί, καθώς τα μηχανήματα της Νομαρχίας επιχειρούν στο τόξο Πανόραμα – Χορτιάτης – Νοσοκομείο Παπανικολάου – Ασβεστοχώρι – Ρετζίκι και οι επιχειρήσεις αποχιονισμού είναι συνεχείς στις περιοχές Ξηροχωρίου, Μεσήμβριας, Αγχιάλου, Σοχού, Βερτίσκου, Αρέθουσας, Μαυρούδας, Λευκούδας, Λιβαδίου, Πετροκεράσων, Ζαγκλιβερίου, Περιστεράς, Λαχανά για την αποτροπή περαιτέρω προβλημάτων.
Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, η Τροχαία Θεσσαλονίκης κρατά κλειστό τα οδικά τμήματα Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου.
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή και δέχεται κλήσεις πολιτών για ενημέρωση και βοήθεια στο τηλέφωνο 2310-428021.
Σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Νομαρχία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κλειστά λόγω καιρού είναι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία Ασβεστοχωρίου, Ασκού, Αρέθουσας, Εξοχής, Κρυονερίου, Λευκοχωρίου, Λοφίσκου, Μελισσοχωρίου, Ξηροποτάμου, Ξυλούπολης, Όσσας, Σοχού, Φιλύρου, Χορτιάτη και Λαχανά, μετά από πρόταση των διευθυντών και αποφάσεις των οικείων δημάρχων.



Η φωτογραφία είναι του Αλέκου Στυλιανίδη