Για σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Απεργούν και σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

* Χωρίς ταξί σήμερα από τις 5 το πρωΐ έως αύριο την ίδια ώρα η χώρα λόγω της πανελλήνιας 24ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών.

* Στα Ιωάννινα βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να παραστεί στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 97ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

* Στο Λονδίνο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: «Στρατηγικές Ανάπτυξης μετά την κρίση». (One Great George Street). Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ειδική θεματική ενότητα («Μετά την κρίση: ένας στρατηγικός ρόλος της κυβέρνησης») μαζί με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γιένς Στόλτενμπεργκ.

* Επίσκεψη στη Σλοβακία και την Τσεχία πραγματοποιεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος θα συναντηθεί στην Μπρατισλάβα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, αλλά και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κοινοβουλίου της χώρας. Το απόγευμα ο κ. Δρούτσας θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Jan Kohout.

* Συνέρχεται σήμερα σε συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 153ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με, τρέχουσας φύσης, υπηρεσιακά θέματα.

* Επίσκεψη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του νομού Εβρου θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θα ενημερωθεί από τον νομάρχη Εβρου, Νικόλαο Ζαμπουνίδη. Ο κ. Καλαμάνης θα επισκεφθεί τους οικισμούς Λαβάρων, Πραγγίου και Πυθίου. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη της Τοπικής Ενωσης Δήμων Και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Εβρου στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου με όλους τους δημάρχους του Νομού.

* Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο τιμολόγησης της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα, στο πλαίσιο του νέου νόμου «για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας και την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής».

* Συνεχίζεται σήμερα στην Αμφισσα η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

* Επίσκεψη στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνας θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Τ.Ο. Μελισσίων του κόμματος, για να προσφέρουν ρουχισμό και τρόφιμα στους ανηλίκους.

* Στις 8.30 π.μ., κατεδάφιση επικίνδυνου παλαιού κτιρίου στη συμβολή των οδών Βουτυρά και Σαπφούς, στη δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης, από το δήμο.

* Στις 8:30 π.μ. στη Νομαρχία Εβρου, συνάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, με το νομάρχη Εβρου, Νικόλαο Ζαμπουνίδη και τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

* Στις 9 π.μ. περιοδεία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, στις πληγείσες από τις καιρικές συνθήκες περιοχές στα τμήματα συνοριακής φύλαξης Φερρών, Τυχερού και Σουφλίου.

* Στις 9:15 π.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» στη Θεσσαλονίκη (Μοναστηρίου 305-307) αρχίζουν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο: «Το Νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ» που διοργανώνει το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Ατλαντικών και Στρατηγικών Μελετών. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του τομέα Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, του Γενικού Προξενείου της Γαλλικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS), Γαλλία καθώς και του περιοδικού «Άμυνα και Διπλωματία».

* Στις 11:30 π.μ. η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, για την εκλογή νέου γραμματέα.

* Στις 10.30 π.μ., η αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του 2ου Γυμνασίου Σερρών, θα διενεργήσει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων, που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ΟΕΝΓΕ .

* Στις 12 το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ο αντιπρύτανης και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, καθηγητής Σταύρος Πανάς, θα κάνει την παρουσίαση του Κέντρου Διεπιστημονικής Ερευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ, (ΚΕΔΕΚ).

* Στη 1 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Βρετανό ομόλογό του, Γκόρντον Μπράουν.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

* Στις 2 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, στο ΕΧΠΑ Ορεστιάδας.

* Στις 3 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, για να συζητήσουν το θέμα του Ελληνικού Ταμείου Ανάπτυξης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο επί της οδού Μεσογείων 119.

* Στις 4 μ.μ., το 8ο Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας «Όψεις του αρχαίου δράματος: θεωρητικές αναζητήσεις και πρακτικές εφαρμογές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

* Στις 4:30 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντέϊβιντ Μίλιμπαντ.

* Στις 5 μ.μ., ημερίδα με θέμα: «Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα» στο Τεχνικό Επιμελητήριο-Τμ.Κεντρικής Μακεδονίας (Μ.Αλεξάνδρου 49),

* Στις 6 μ.μ. έως τις 10 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» συνέρχεται η Διήμερη Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ με στόχο την επεξεργασία των πολιτικών της θέσεων και την αντιμετώπιση των εξελίξεων στον ΣΥΝ μετά την προκήρυξη του εκτάκτου συνεδρίου καθώς και των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

* Στις 7 μ.μ., το βιβλιοπωλείο "Εκτός των Τειχών" διοργανώνει στην Αίθουσα της ΕΔΟΘ ((Πρ. Κορομηλά 51 4ος όροφος) την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Νασίμ Αλάτρας "Παλαιστίνη, αιτίες και μύθοι" από τις εκδόσεις ΚΨΜ, 2009 με τη συμμετοχή του συγγραφέα και με ομιλητές: -Θοδωρή Ζδούκο Γ.Γραμματέα της ΕΝΙΘ -Απόστολο Λυκεσά συγγραφέας και δημοσιογράφος -Βασίλη Τσιράκη συγγραφέας

* Στις 7 μ.μ. συζήτηση της οικονομολόγου Μιράντας Ξαφά και του δημοσιογράφου Θανάση Παπανδρόπουλου για την οικονομίας. Ζωντανή μετάδοση από το νέο site της «Δράσης» www.drassi.gr

* Στις 7 μ.μ. στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, έξω από την Ηγουμενίτσα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παρευρεθεί στην έναρξη ημερίδας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης με θέμα «Τουρισμός - Θεσπρωτία, Μακεδονία, Θράκη».

* Στις 8 μ.μ. στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο: «Το Δόκανο των Δικαστών» με έργα των πρώτων χρόνων της Ρωσικής Πρωτοπορίας (1900-1915) από τη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

* Στις 9 η ώρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει έργα J. Brahms και L.v. Beethoven. Συμπράττουν ο Αντώνης Σουσάμογλου, εξάρχων βιολιστής της Κ.Ο.Θ. και ο Ρενάτο Ρίπο, κορυφαίος τσελίστας της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Στο πόντιουμ θα ανεβεί ο Paul Chiang, σε μία ακόμη συνεργασία του με την Κ.Ο.Θ.

* Στις 9 μ.μ., Πρεμιέρα του έργου: «Με τα παιδιά της πιάτσας» στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Λαϊκή Σκηνή), απο το Κρατικό Θέατρο Β.Ελλάδος.