Ανοιχτά παρέμειναν σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφάσισαν στη συνέλευσή τους, το περασμένο Σάββατο, αναστολή των κινητοποιήσεών τους, παρότι συνεχίζουν να αυξάνονται οι ανείσπραχτες οφειλές πολλών ασφαλιστικών ταμείων προς αυτούς. Μάλιστα, προειδοποιούν με διακοπή της συνεργασίας με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, από την 1η Μαρτίου, εφόσον δεν αποδοθούν μέχρι τότε τα οφειλόμενα.
Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί, δεν μπορούν να συνεχίσουν να καλύπτουν οι ίδιοι την οικονομική αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε 20 νομούς της χώρας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία εξοφλήσεων συνταγών του ΟΠΑΔ για φάρμακα που χορηγήθηκαν τον Αύγουστο του 2010, ενώ στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και άλλα ταμεία, όπως το ΤΥΔΚΥ και το ΤΣΜΕΔΕ.
Οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σταματήσει από τον προηγούμενο μήνα να εκτελούν συνταγές ορισμένων ταμείων και προειδοποιούν ότι από την 1η Μαρτίου θα διακόψουν τη συνεργασία τους με όλα τα ταμεία που δεν θα έχουν καταβάλλει τα οφειλόμενα.