Καθυστερεί η χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων ατόμων με αναπηρία, που κανουν οργανωμένο αθλητισμό κι έχουν ακόμη και συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, το υπουργείο Πολιτισμού, πιστό στο δόγμα... Λοβέρδου ("δεν υπάρχει σάλιο") καθυστερεί τις χρηματοδοτήσεις, με αποτέλεσμα, τα σωματεία, που έχουν αυξημένες ανάγκες σε σχέση με άλλα τα οποία εξυπηρετούν αρτιμελείς αθλητές, να κινδυνεύουν με λουκέτο και αθλητές που έχουν μοναδική διέξοδο τη συμμετοχή τους σε αυτά, να βρίσκονται σε απόγνωση.
Μέλη των σωματείων και παράγοντες επισκέφθηκαν, σήμερα, την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» τη στάση του υπουργού Πολιτισμού απέναντι στην Αθλητική Ομοσπονδία των ΑμΕΑ. Και πρόσθεσε:
»Η κατάσταση στα αθλητικά σωματεία του χώρου είναι πάρα πολύ άσχημη διαχρονικά μεν αλλά και καθημερινά οξύνεται. Ως ΚΚΕ διεκδικούμε τη δυνατότητα για τα παιδιά που γεννιούνται με αναπηρία ή αποκτούν στην πορεία, ανεξάρτητα της ηλικίας τους, να απολαμβάνουν τη φυσική αγωγή και μέσα σε αυτή τη διαδικασία να μπορούν να αναδειχθούν σε αθλητές και μάλιστα να επιδίδονται και στον πρωταθλητισμό. Ο χώρος αυτός το έχει απόλυτη ανάγκη γιατί δείχνει τις ικανότητες των ανθρώπων αυτών και τις δυνατότητες να παλέψουν. Όμως για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτές πρέπει πριν απ’ όλα να έχουν αποκλειστικά κρατική στήριξη. Απορρίπτουμε ως κόμμα το θεσμό της χορηγίας που καταντάει βεβαίως συνέργεια της κερδοσκοπίας και διαφήμιση των προσώπων και οδηγεί τους αθλητές ή τους επίδοξους αθλητές στην αναζήτηση με δικά τους μέσα οικονομικών εξόδων πράγμα που φέρνει και τη φτώχεια στα έσοδα αλλά πάνω απ’ όλα θίγει το δικαίωμα και την αξιοπρέπειά τους».