Ως εδώ καλά, λένε οι εξαγωγείς, για τα φορολογικά. Την ικανοποίησή του για τις φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί και ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε σημερινή επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς πολλά από τα αιτήματα που κατέθεσε στις Ομάδες Εργασίας στο πλαίσιο του διαλόγου του Υπουργείου με τους κοινωνικούς εταίρους για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος έγιναν αποδεκτά. Παράλληλα ο Σύνδεσμος αναμένει την εξειδίκευση των φορολογικών μέτρων αλλά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Ιδιαίτερα θετική κρίνει ο ΣΕΒΕ την αναγνώριση και αποδοχή από το Υπουργείο ότι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος είναι μια συνεχής διαδικασία που δεν τελειώνει με ένα νομοσχέδιο και για το λόγο αυτό ενεργοποιείται το Εθνικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (Ν. 3610/07). Από την εμπειρία μας από τη λειτουργία άλλων Εθνικών Συμβουλίων, επισημαίνουμε ότι αυτό το όργανο διαβούλευσης θα πρέπει να έχει διευρυμένο αντικείμενο και να οργανωθεί και να λειτουργήσει με ευελιξία και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην περιοριστεί σε δύο τυπικές συνεδριάσεις τον χρόνο, αλλά να αξιολογεί συνεχώς το πλαίσιο και την εφαρμογή του και να υποδεικνύει τρόπους και μεθόδους για τη βελτίωσή του και την απλοποίηση των διαδικασιών.
Μεγάλο βήμα μεταρρύθμισης συνιστά, για τους εξαγωγείς, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε θέματα όπως η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων, η ηλεκτρονική τιμολόγηση, η πάταξη της φοροδιαφυγής με τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων και η ηλεκτρονική διασύνδεση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα από τις υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου (κυρίως φορολογικές-τελωνειακές) και να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία και φορείς.
Επίσης σημαντική για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι η διευρυμένη υποχρεωτικότητα στη χρησιμοποίηση του τραπεζικού συστήματος κατά τις εμπορικές συναλλαγές με τους τραπεζικούς επαγγελματικούς λογαριασμούς, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για επιχειρήσεις που έχουν περιληφθεί στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και τις συναλλαγές με κάρτες ή δίγραμμες επιταγές για συναλλαγές άνω των 1500€.
Θετικά χαρακτηρίζει ο ΣΕΒΕ και το μέτρα του λογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων και της ενιαίας φορολόγησής τους στην ίδια φορολογική κλίμακα, ασχέτως πηγής. Ιδίως ο λογιστικός προσδιορισμός αμβλύνει τη στρέβλωση του ανταγωνισμού ακόμη και μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων και συμβάλλει στην εξυγίανση της αγοράς. Επίσης θετική είναι η διάκριση των φορολογητέων κερδών σε μη διανεμόμενα και διανεμόμενα κέρδη.
Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης θα περιορίσει επίσης τη στρέβλωση του ανταγωνισμού, ενώ αναπτυξιακό μέτρο χαρακτηρίζει ο ΣΕΒΕ την ευνοϊκή μεταχείριση για τη δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 30 ετών με τη θέσπιση 5ετούς αφορολόγητου. Το μέτρο αυτό θα ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους προς την επιχειρηματικότητα και συνάδει με την αρχή του ΣΕΒΕ για νέες καινοτόμες εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιφέρειας.
Η κατάργηση του ΕΤΑΚ και η αντικατάστασή του από προοδευτικό φόρο στην ακίνητη περιουσία περιλαμβάνεται στα αιτήματα του ΣΕΒΕ, αρκεί στην εξειδίκευση του μέτρου να προβλεφθεί η απαλλαγή των επιχειρήσεων για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα.
Στην απλοποίηση της φορολογικής διαδικασίας θα συμβάλλει και μια αλλαγή που πρότεινε και ο ΣΕΒΕ, τα φορολογικά πιστοποιητικά επιχειρήσεων από ορκωτούς ελεγκτές και για μικρότερες εταιρείες από πιστοποιημένα γραφεία λογιστών ή φοροτεχνικών, για τη διευκόλυνση τόσο των φορολογουμένων όσο και των φορολογικών αρχών.
Τέλος, ως προς τον έλεγχο των πρακτικών τιμολόγησης μεταξύ μητρικών και θυγατρικών, προβλέπεται μεν η ενίσχυση και συμπλήρωση των διατάξεων περί ελέγχου πρακτικών transfer pricing μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιριών, διαφαίνεται όμως ότι ο έλεγχος των πρακτικών τιμολόγησης με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα συνεχίσει να εστιάζει στον έλεγχο των τιμών και όχι στην πάταξη του φαινομένου των ενδοομιλικών συναλλαγών με στόχο την πάταξη της φοροαποφυγής-φοροδιαφυγής (αίτημα ΣΕΒΕ για κατάργηση του άρθρου 6 του Ν. 3728/08 και άμεση αποκλειστική εφαρμογή του Ν. 3775/09).
Ο ΣΕΒΕ θα επανέλθει στην τοποθέτησή του για το φορολογικό μετά την εξειδίκευση των μέτρων στο διάλογο που θα ακολουθήσει, στον οποίο προσδοκάται ότι θα συμπεριληφθούν και τα ειδικότερα αιτήματά του για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, όπως αυτά που σχετίζονται με το πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων, και την αύξηση των επισφαλειών. Επίσης στο θέμα της αντικειμενικοποίησης μέσα από την εφαρμογή ανά κλάδο συντελεστών καθαρού κέρδους σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου και την αποδοχή ως ειλικρινούς, άρα μη ελέγξιμης, της φορολογικής δήλωσης των επιχειρήσεων που υπερκαλύπτουν τον συντελεστή καθαρού κέρδους, με την πεποίθηση ότι μπορεί να συμβάλλει στη διαφάνεια των ελέγχων και στην αποτροπή της συναλλαγής ελεγκτών με ελεγχόμενους.
Επίσης σημαντική θεωρεί ο ΣΕΒΕ την παροχή κινήτρων, σε φορολογικό και επενδυτικό επίπεδο, για την προσέλκυση στην χώρα μας ξένων επενδύσεων που μπορεί να συμβάλλουν και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και την μεταφορά ξένης τεχνολογίας-τεχνογνωσίας σε ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο ΣΕΒΕ αναμένει τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης όπως είναι τα στοχευμένα φορολογικά κίνητρα για την έρευνα-καινοτομία που αποτελούν πάγιο αίτημα του ΣΕΒΕ και θα πρέπει, σε συνδυασμό με άλλες σχετικές πρωτοβουλίες, να υιοθετηθούν άμεσα, την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών.