Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας, Γιώργο Τσίγκρο, όταν επισκέφθηκαν τις πληγείσες -από τις πλημμύρες- περιοχές της Χαλκιδικής. Ειδικά στο Στρατώνι και την Ιερισσό η κατάσταση είναι απελπιστική.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσε πως ορισμένες περιοχές του Νομού έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, τόσο σε επίπεδο ιδιωτικών περιουσιών, όσο και σε επίπεδο υποδομών. Μάλιστα σε μια σειρά οδών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν επεμβάσεις άμεσα, ώστε να αποκατασταθούν ζημιές και να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών, χωρίς να διακοπεί η επικοινωνία των περιοχών.
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του κλιμακίου της Περιφέρειας, σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο δρόμο που συνδέει τα Στάγειρα με την Ιερισσό. Από κατολίσθηση... εξαφανίστηκε, κυριολεκτικά, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας γέφυρας της περιοχής. Συνεργείο της ΔΕΣΕ τοποθέτησε ειδική σήμανση, προκειμένου να γίνεται η κυκλοφορία μόνο από μία λωρίδα, μέχρις πλήρους αποκατάστασης του προβλήματος.
Μια άλλη γέφυρα, που βρίσκεται μεταξύ Στρατωνίου και Ολυμπιάδας, καλύφθηκε εντελώς από τα νερά της βροχής.
Μεγάλες είναι οι καταστροφές στον οικισμό του Στρατωνίου, όπου τα ρέματα μετέφεραν φερτές ύλες (πέτρες, μπάζα κτλ.) στους δρόμους και τα οικόπεδα του οικισμού, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια, δρόμους και άλλες υποδομές και να γεμίσει με λάσπες η περιοχή. Συνεργεία αποκατάστασης έχουν αρχίσει ήδη τις εργασίες.
Πρόβλημα υπάρχει στα επιχώματα γέφυρας μεταξύ Στρατωνίου και Ιερισσού και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επίσης αποκαθίσταται.
Προβλήματα υπάρχουν και στο δρόμο Ιερισσού – Γοματίου.
Όπως δήλωσε η κ. Λιονή, «προτεραιότητα δόθηκε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των πολιτών και ακολούθως των περιουσιών τους. Με την πλήρη αποτύπωση της κατάστασης σε όλα τα σημεία του Νομού θα γίνει άμεσα έκθεση και θα αποφασιστούν τα όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν, τόσο για τους πληγέντες όσο και για τις υποδομές που υπέστησαν βλάβες. Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας θα επέμβουν όπου απαιτείται προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις».


Η φωτογραφία είναι από το ΑΠΕ-ΜΠΕ