Εγκαινιάζεται, αύριο, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 και ωρα 11.00, το 3ο Γενικό Λύκειο του δήμου Εχεδώρου στο Καλοχώρι. Το νέο Λύκειο του Καλοχωρίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και το κόστος κατασκευής του ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ. Το Λύκειο του Καλοχωρίου όπου φοιτούν 140 μαθητές, είναι μία σύγχρονη σχολική μονάδα, που πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει αίθουσα πληροφορικής και εργαστήριο φυσικών επιστημών.
Τα εγκαίνια του Λυκείου θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για κάθε Δημοτική Αρχή είναι όταν παραδίδεται στους μαθητές και στους δασκάλους ένα καινούριο διδακτήριο. Το νέο Λύκειο του Καλοχωρίου έρχεται να συμπληρώσει τις εκπαιδευτικές υποδομές του Δήμου Εχεδώρου και να αναβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην τοπική μας κοινωνία. Εύχομαι το νέο εκπαιδευτικό κτήριο του Καλοχωρίου να αποτελέσει ένα εργαστήρι σκέψης και γνώσης που θα «σμιλεύει» τους αυριανούς ενεργούς πολίτες» δήλωσε ο Δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης