Δρόμο για Ιθάκη μας υποσχέθηκε ο Γ. Παπανδρέου. Με Λαιστρυγόνες και με Κύκλωπες. Ο πρωθυπουργός μιλά αυτήν την ώρα στο υπουργικό συμβούλιο, στις γνωστές αυτές τηλεοπτικές εκπομπές - ριάλιτι που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στη χώρα, που χρειάζεται μέτρα κι όχι το "Θέατρο της Δευτέρας", απαριθμεί, για άλλη μία φορά μια σειρά γενικόλογα μέτρα που θα μας βοηθήσουν "να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας".
Πριν αυτές τις γενικόλογες σημειώσεις, ο κ. Παπανδρέου σπατάλησε το 80% της ομιλίας του για να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως είπε, ευθύνεται για όλα, όσα τραβάμε τώρα. Μοναδική υπεύθυνη, για τον πρωθυπουργό, η διακυβέρνηση Καραμανλή. Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ προήλθε από παρθενογένεση και δεν ήταν αυτό που μας οδήγησε (όπως μας οδήγησε) στην ΟΝΕ, δεν ήταν αυτό που μοίραζε αφειδώς τα ευρωπαϊκά χρήματα χωρίς δικλείδες ασφαλείας...
Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει ένα πράγμα: Πως ο ελληνικός λαός τον εμπιστεύτηκε πρώτα επειδή πίστεψε στα μηνύματα ελπίδας που μοίρασε (και τα οποία, τώρα, ξεχάστηκαν) κι έπειτα επειδή πίστεψε πως η κυβέρνησή του θα δουλέψει. Και δε θα περιοριστεί σε ρόλο εισαγγελέα.
Δυστυχώς, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο απέδειξε, για άλλη μία φορά, ότι η κυβέρνησή του κινείται "έτσι, χωρίς πρόγραμμα" κι εξασφαλίζει τη στήριξη των Ευρωπαίων συμμάχων μας όχι με τις θέσεις τους, αλλά με την τακτική του Χατζηαβάτη: Δεχόμενος, να αυξήσει -και πάλι- τις αμυντικές δαπάνες, αυτές που , προεκλογικά, διαφήμιζε ότι θα μειώσει δραστικά.