Τη δική τους άποψη για τα γεγονότα παραθέτουν οι καταληψίες της φάμπρικας ΥΦΑΝΕΤ, στο γνωστό ιστότοπο indymedia. Με ανακοίνωσή τους στο διαδίκτυο, μιλούν για «επίθεση φασιστών» στην κατάληψη, η οποία ακολουθήθηκε από την επέμβαση των ΕΚΑΜ. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για χρήση χημικών, αν και οι κάτοικοι της περιοχής το διαψεύδουν. Στην ανακοίνωσή τους
οι καταληψίες τονίζουν:
«Συντονισμένη επίθεση από φασίστες και μπάτσους δέχτηκε η Κατάληψη Φάμπρικα ΥΦΑΝΕΤ το βράδυ της Τρίτης 9 Φλεβάρη. Φασίστες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κτίριο της κατάληψης στέγης έγιναν όμως αντιληπτοί και εκδιώχθηκαν από τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί. Ταυτόχρονα ο χώρος αποκλείστηκε από ΜΑΤάδες που άρχισαν να πετάνε χημικά και πέτρες μέσα στο κτίριο της κατάληψης. Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και κατέβηκαν συλλογικά προς την κατάληψη με αποτέλεσμα να διώξουν τους μπάτσους από εκεί».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται και ένα άλλο περιστατικό, όταν, σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές, άγνωστοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε κάδο σκουπιδιών. Επίσης, στηλιτεύουν τη στάση των ΜΜΕ και κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση.