Να στεγαστεί προσπαθεί το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Του έχει παραχωρηθεί ο χώρος του ΥΦΑΝΕΤ, ο οποίος, όμως, βρίσκεται υπό κατάληψη κι έτσι, οι υπεύθυνοι του μουσείου αναζητούν λύση. Ο σημερινός σταθμός στην αναζήτησή τους αυτή ήταν το κτίριο του Διοικητηρίου όπου συναντήθηκαν με την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.
Από πλευράς μουσείου στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του Κρατικού Μοσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσαντσάνογλου και η Διευθύντρια του του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Συραγώ Τσιάρα.
Όπως τόνισαν, το ΚΜΣΤ, εδώ και μία δεκαετία στεγάζεται προσωρινά στη Μονή Λαζαριστών και το ΚΣΤΘ στην Αποθήκη Β1 του λιμανιού. Επισήμαναν ιδιαίτερα ότι το ΚΜΣΤ στεγάζεται σε έκταση που δεν επαρκεί για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των εκθεσιακών του δραστηριοτήτων και κυρίως για τη μόνιμη έκθεση της περίφημης Συλλογής Κωστάκη, με αποτέλεσμα να εκτίθενται τα έργα περιοδικά και αποσπασματικά. Πρόκειται, όπως τόνισαν για μία συλλογή διεθνούς εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα πολυετές πρόγραμμα προβολής της στο εξωτερικό.
Για τη μόνιμη στέγαση του Μουσείου αγοράστηκε το 2007 από το Υπ. Πολιτισμού το κτίριο της ΥΦΑΝΕΤ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η τεχνική μελέτη και ο διεθνής διαγωνισμός για την αποκατάσταση και αξιοποίησή του.
Ως αναγκαία και μεταβατική λύση, ζήτησαν από την κ.Τζάκρη να μεσολαβήσει για την προσωρινή εγκατάσταση του ΚΜΣΤ σε Αποθήκη του ΟΛΘ, με όσο το δυνατόν εύλογο τίμημα, διότι η αξιοποίηση των Αποθηκών από το Μουσείο δεν αποτελεί μία ευκαιριακή έκθεση εμπορικού χαρακτήρα, αλλά μια σημαντική επένδυση για την τουριστική και πολιτιστική προβολή της Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά της, η κ. Τζάκρη δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση στον ΟΛΘ, σχετικά με την εξεύρεση λύσης, ενώ ως προς την ΥΦΑΝΕΤ συμφώνησε ότι πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη μόνιμη επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Μουσείου. Επίσης η κ. Τζάκρη δεσμεύθηκε ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα δράσεων του ΚΜΣΤ στη Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και την κίνηση των πέντε Μουσείων της Θεσσαλονίκης για κοινές δράσεις στο χώρο του πολιτισμού.