Την επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της κατασκευάστριας εταιρίας, ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε το μετρό, «έργο ζωής για τη Θεσσαλονίκη» ενώ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου.
«Προβλήματα χρηματοδότησης δε θα αντιμετωπίσουμε, έχουμε κάνει το σχεδιασμό μας. Πιστεύουμε ότι και ο ανάδοχος από τη δική του πλευρά θα κάνει, όχι απλώς ότι προβλέπεται από τις συμβατικές του υποχρεώσεις αλλά και κάτι παραπάνω, ώστε το έργο να ανακτήσει το χρόνο που μέχρι ώρα έχει χαθεί, λόγω των πολλών προβλημάτων και να παραδοθεί σε χρήση, όχι με μεγάλη καθυστέρηση» υπογράμμισε ο υπουργός.
Παραδέχτηκε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ετοιμάζει αλλαγές στην οργανωτική δομή της επιβλέπουσας αρχής του μετρό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά προβλήματα που επιβραδύνουν τις διαδικασίες κατασκευής του έργου.
Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα γραφεία του μετρό Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να διευθετούνται ταχύτερα τα προβλήματα που ανακύπτουν με τις αρχαιολογικές ανασκαφές.
Όσον αφορά την πορεία των εργασιών, ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην απελευθέρωση του χώρου του πανεπιστημίου και του εργοταξίου της Παπάφη καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στο εργοτάξιο Πατρικίου και στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.
Επιπλέον, ο υπουργός Υποδομών εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το Πάσχα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το κλειστό σήμερα από τις κατολισθήσεις, τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. «Ας δουλέψουν πιο εντατικά, ας ενισχύσουν και ας αναπτύξουν περισσότερο τα εργοτάξια τους, γιατί πιστεύω ότι είναι ικανοί, ώστε να αποδειχθούν αναλόγως αποτελεσματικοί και να πετύχουν αυτό τον χρόνο» πρόσθεσε ο κ. Ρέππας.
Όσον αφορά την έναρξη κατασκευής της εξωτερικής περιφερειακής της Θεσσαλονίκης, αυτή προγραμματίζεται για μέσα στο 2010, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού. «Φαίνεται, ότι μπορούμε μέσα στο 2010, ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2011 να δημοπραττήσουμε το πρώτο τμήμα, από τον Τιτάνα μέχρι τα Κωνσταντινοπολίτικα, μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων. Έχει γίνει με επιτυχία πλήρης διαβούλευση για το σύνολο της εξωτερικής περιφερειακής και ακόμη και οι όποιες ενστάσεις θα αντιμετωπιστούν με πνεύμα καλής συνεννόησης, γιατί το έργο αυτό είναι αναγκαίο για την περιοχή» δήλωσε ο κ. Ρέππας.
Ο υπουργός ευχαρίστησε την απερχόμενη διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και τον επικεφαλής της Α. Γούλα, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον καθηγητή Τάσο Μουρατίδη. «Είμαι αισιόδοξος γιατί η τεχνογνωσία και οι πολύ καλοί συνεργάτες που έχει η Εγνατία, αποτελούν τα εχέγγυα ότι θα επιτύχει τους επόμενους στόχους, όπως μέχρι τώρα έχει πετύχει όποιο έργο έχει αναλάβει», πρόσθεσε ο κ. Ρέππας.
Σε ότι αφορά την Εγνατία Οδό, ο υπουργός τόνισε ότι «η ολοκλήρωση του οριζοντίου άξονα, στο μικρό τμήμα που απομένει, στην περιοχή του Περιστερίου της Ηπείρου δίνει την οριστική μορφή του σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα, που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες».
Για τους συμβασιούχους της Εγνατίας Οδού Α.Ε. , ο υπουργός υπογράμμισε ότι η εταιρία έχει ήδη στείλει το αίτημά της προς το ΑΣΕΠ για την ανανέωση των συμβάσεων «όσων εργαζομένων είναι απαραίτητοι για να συνεχίσει το έργο της» και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια της νομιμότητας, αντιμετωπίζεται «με θετικό πνεύμα» η ενίσχυση της εταιρίας και η διατήρηση της εργασίας των στελεχών και προσωπικού.
Όσον αφορά την υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ρέππας τη χαρακτήρισε «τυπικό δείγμα κακού σχεδιασμού», με κόστος για το δημόσιο που βρίσκεται στο στάδιο της διαιτησίας με τους αναδόχους και πρόσθεσε ότι απαιτείται νέα διαβούλευση.