Νόμιμη έκρινε, πρωτόδικα, την απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών της Νέας Μηχανιώνας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Απέρριψε την αγωγή των πλοιοκτητών, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις -με τη μορφή των 24ωρων επαναλαμβανόμενων- που πραγματοποιούν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες.
Ήταν η τέταρτη, κατά σειρά, αγωγή που κατέθεσε ο Αλιευτικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Μηχανότρατων Νέας Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή». Όλες οι προηγούμενες αποφάσεις είχαν κάνει τυπικά δεκτό το αίτημά τους να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών.
Στο σκεπτικό της τελευταίας -απορριπτικής- απόφασης αναφέρεται ότι οι γενόμενες κατά τον Ιανουάριο απεργιακές κινητοποιήσεις δεν κρίνεται ότι ήταν ικανές να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στους πλοιοκτήτες και στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι, κρίνεται ως "ουσιαστικά αβάσιμος" ο ισχυρισμός των εναγόντων ότι η απεργία γίνεται για λόγους εκδίκησης, αφού γίνεται φανερό ότι γίνεται μόνο για την προάσπιση των νόμιμων και δίκαιων αιτημάτων τους.