Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» επισκέφθηκαν τα παιδιά του εθελοντικού προγράμματος για ΑμεΑ «Θες να γίνουμε φίλοι» που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της εντεταλμένης Νομαρχιακής Συμβούλου στον τομέα της νεολαίας και υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Χριστίνας Κελεσίδου.
Τα παιδιά, οι συνοδοί τους και οι εθελοντές του προγράμματος παρακολούθησαν δύο προβολές: την πρώτη στο Κοσμοθέατρο με θέμα «Δεινόσαυροι-3D» και τη δεύτερη στο Πλανητάριο με θέμα «Μαγεμένος Ύφαλος». Μετά τις προβολές τα παιδιά, συνοδοί και οι εθελοντές φιλοξενήθηκαν στο εστιατόριο του Μουσείου με την ευγενική χορηγία της εταιρίας catering «ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ».
Η επίσκεψη των παιδιών στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών εντάσσεται στις δράσεις του εθελοντικού προγράμματος για ΑμεΑ «Θες να γίνουμε φίλοι;», που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης και στο οποίο λαμβάνουν μέρος 35 παιδιά που διαβιούν στο Οικοτροφείο του Ινστιτούτου και εθελοντές.