Ούτε να ακούσουν δε θέλουν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, για την αύξηση στη φορολογία καυσίμων, αφού κάτι τέτοιο θα επηρεάσει βασικά τις μεταφορές κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθεί το κόστος παραγωγής τους, την ίδια στιγμή που αν αυξηθεί η τιμή του τελικού προϊόντος θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα με τον τζίρο τους.
Με σημερινή του ανακοίνωση το , μάλιστα, υποστηρίζει πως μια τέτοια κίνηση «θα έχει αλυσιδωτές, αρνητικές επιπτώσεις για όλους τους Έλληνες, αυξάνοντας τα κόστη για τις επιχειρήσεις και δημιουργώντας το έρεισμα για νέες πληθωριστικές πιέσεις». Για το λόγο αυτό, το ΒΕΘ ζητά την επανεξέταση του ζητήματος αυτού και προτείνει να επιλεγούν άλλα μέτρα, τα οποία - όπως εκτιμά - θα οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων, χωρίς να πλήττουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Μαγόπουλος, δεν πιστεύει ότι, τελικά, θα εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο: «Αποκλείεται να διπλοφορολογηθούν οι επιχειρηματίες», λέει. Και προσθέτει: «Εμάς μας προβληματίζει περισσότερο η αύξηση της φορολόγησης των καυσίμων. Είναι ένα κόστος που θα περάσει στις βιοτεχνίες, καθώς θα αυξηθούν τα μεταφορικά. Κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, είναι καταστροφικό για πάρα πολλές επιχειρήσεις».