Για σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Γκόρντον Μπράουν.

* Επίσκεψη στην Κροατία πραγματοποιεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Ο Δημήτρης Δρούτσας θα παραστεί στην ορκωμοσία του νεοκλεγέντος προέδρου της χώρας, Ivo Josipovic, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα. Στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Δρούτσας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Κροατίας, Gordan Jandrokovic, και με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Neven Mimica, παρουσία και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κροατίας-Ελλάδας, Κrunoslav Markovinovic.

* Στη Βιέννη θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο 19 Φεβρουαρίου 2010 οι εργασίες της χειμερινής ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Την εξαμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της χώρας μας αποτελούν οι: Πέτρος Ευθυμίου ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας), Ιωσήφ Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων), Γιώργος Φλωρίδης (ΠΑΣΟΚ Ν. Κιλκίς), Παναγιώτης Καμμένος (ΝΔ Β΄ Αθήνας), Χρήστος Ζώης (ΝΔ Ν. Λαρίσης) και Μαυρουδής Βορίδης (ΛΑΟΣ Ν. Αττικής).

* Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος θα συμμετάσχει σε κοινοβουλευτικό σεμινάριο του ΟΟΣΑ με τίτλο: «Sustaining Global Recovery».

* Στο Βουκουρέστι μεταβαίνουν σήμερα οι βουλευτές και μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ελσα Παπαδημητρίου και Ευάγγελος Παπαχρήστος, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Τοπικών και Περιφερειακών Υποθέσεων από τις 18-20 Φεβρουαρίου 2010.

* Ανοίγουν σήμερα τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη και για τέσσερις μέρες η 27 η Διεθνής Εκθεση Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Μπάνιου, Προκατασκευών και Τεχνολογίας INFACOMA και η 34η Διεθνής Εκθεση Μαρμάρου-Πετρωμάτων-Ορυκτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού, «Marmin Stone». Ωρες λειτουργίας σήμερα και αύριο από 11 π.μ. έως 9 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου από 10 π.μ. έως 9 μ.μ.

* Mε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι τελωνειακοί έως τις 22 Φεβρουαρίου.

* Απεργούν και σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

* Στις 8.30 π.μ., ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας Βαγγέλη Δημητρίου θα επιθεωρήσει την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης, προϋπολογισμού 3.000.000 €. Η επιθεώρηση θα αρχίσει από το τέρμα της οδού Π. Μελά, απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

* Στις 9 π.μ. στην Ισπανία συνάντηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα με τον εθνικό συντονιστή της ενωμένης αριστεράς Ισπανίας, Κάγιο Λάρα.

* Στις 10 π.μ. στο δημαρχείο Κορώνειας συνέντευξη Τύπου του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του έργου της ενωτικής τάφρου. Στη συνέχεια ο κ. Ψωμιάδης θα επιθεωρήσει το έργο συνοδευόμενος από τεχνικούς της ΝΑΘ, τον εργολάβο του έργου και μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ.

* Στις 11 π.μ., συνέντευξη Τύπου για τις Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο “Macedonia Palace” στην αίθουσα “Καλλιόπη”.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας (Βασ. Κωνσταντίνου 2) συνέντευξη Τύπου του προέδρου της, Δημήτρη Αβραμόπουλου για την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος.

* Στις 12 το μεσημέρι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα παρουσιάσει τα στοιχεία των ελέγχων για την εισφοροδιαφυγή που πραγματοποίησαν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ΙΚΑ

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69) ευρεία σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών Αττικής (προεδρεία Ομοσπονδιών, Σωματείων και Εργατικών Κέντρων Αττικής) για την προετοιμασία και ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων στη γενική απεργία της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2010.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εκδήλωση για τη παρουσίαση του Κέντρου Διεπιστημονικής Ερευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ (ΚΕΔΕΚ) διοργανώνει η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ, από τον καθηγητή Σταύρο Πανά.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, συνέντευξη Τύπου της προέδρου, ομότιμης καθηγήτριας Ξανθίππης Σκαρπιά Χόϊπελ και του διοικητικού συμβουλίου του ΜΜΣΤ με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης «Ελληνες ζωγράφοι από τη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας» στις 23 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ.

* Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» κοινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη και του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα με αντιπροσωπεία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

* Στις 2 μ.μ., με μοναδικό θέμα την «συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την προτεινόμενη από την κυβέρνηση Διοικητική Μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

* Στις 6.30 μ.μ., η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνει στον κινηματογράφο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» (επί της οδού Εθνικής Άμυνας έναντι του Κρατικού Θεάτρου) εκδήλωση – διάλεξη με θέμα: «Οι ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές δαπάνες της χώρας στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης» Ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Κακαράς αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α.), διδάσκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

* Στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2) συγκέντρωση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και το σύμφωνο σταθερότητας. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξη Τσίπρας και τα μέλη Γιάννης Μπανιάς και Αντώνης Νταβανέλος.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, του διευθυντή του Τμήματος Μεταβολισμού των Οστών στην Κλινική Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νοσημάτων, καθηγητή του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας, Σωκράτη Παπαπούλου.