Ρήμαξαν την αγορά των Γιαννιτσών οκτώ Ρουμάνοι, ηλικίας 18 ως 36 χρόνων -ανάμεσά τους και μία γυναίκα. Έμπαιναν σε καταστήματα και σήκωναν ό,τι έβρισκαν! Τους εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας των Γιαννιτσών, να κυκλοφορούν με δύο αυτοκίνητα γεμάτα κλοπιμαία και τους συνέλαβαν με τη βοήθεια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών χθες Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010, στις 8 το βράδυ, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.
Ειδικότερα σε έρευνα που διενεργήθηκε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαιναν ανωτέρω συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Δέκα είδη ένδυσης (κοστούμια, μπουφάν, παντελόνια & πουκάμισα).
-Δέκα αυθεντικές αθλητικές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου(ADIDAS).
-Εκατόν είκοσι έξι(!) συσκευασίες καφέ, απορρυπαντικά και τρόφιμα.
-Δύο ζευγάρια γάντια και δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία για σπάσιμο τζαμιών.
-Ένας μαγνητικός μηχανισμός για την αφαίρεση του αντικλεπτικού συστήματος από είδη ένδυσης.
-Δεκατέσσερις συσκευασίες ελαιόλαδου.
-Έξι φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι πρόκειται για συγκροτημένη ομάδα που διέπραττε κλοπές σε εμπορικά καταστήματα.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Φεβρουαρίου 2010, πήγαν σε κατάστημα ειδών ένδυσης στα Γιαννιτσά Πέλλας και στη συνέχεια σε εμπορικό κατάστημα επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και άρπαξαν είδη ένδυσης, τροφίμων και απορρυπαντικών κλπ, αξίας 1900€. Με το μηχανισμό αφαίρεσης του αντικλεπτικού συστήματος έβγαζαν τις ειδικές πλαστικές πινακίδες ασφαλείας των ρούχων και κατάφερναν να τα περνούν από τις ειδικές μαγνητικές πόρτες, που ανιχνεύουν κλεμμένα είδη.
Τα ανευρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, πλην των αθλητικών εμφανίσεων, καθώς δεν έγινε δυνατό να εντοπιστεί ο καταστηματάρχης που έπεσε θύμα τους.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βαθμό κακουργήματος.