Τα φρουτάκια... ξανάρχονται. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Μάκη Βορίδη, προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Υποστήριξε ότι τα 31.000 ευρώ την ημέρα, ποινή που μας επέβαλε, ως κράτος, η ΕΕ, το 2004, όταν εφαρμόσθηκε ο σχετικός νόμος «είναι λεφτά πεταμένα από το παράθυρο» και υποστήριξε πως θα διαχωριστούν τα τυχερά από τα ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε παράλογες και παράνομες -μετά και την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου- «τις δρακόντειες απαγορεύσεις», ειδικά στην εποχή της νέας τεχνολογίας, που υπάρχει ο παράνομος τζόγος στο Ίντερνετ και η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μ. Βορίδης, επισήμανε ότι «με την άρση της απαγόρευσης θα βγει ολόκληρος κλάδος από την ανεργία» και συμφώνησε πως «δεν έχει νόημα να πετάμε από το παράθυρο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα μάλιστα που η χώρα περνάει τέτοια μεγάλη οικονομική κρίση».