Ο Αλέξανδρος Κουσενίδης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων θα είναι ο νέος πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, της Νέας Δημοκρατίας, για το χρονικό διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές(που θα γίνουν το Μαϊο του 2010). Η απόφαση αυτή της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικού Τομέα που εκδόθηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση των εκλεγμένων μελών της δημοτικής τοπικής επιτροπής Αμπελοκήπων της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το καταστατικό και τον κανονισμό περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος, δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010, κατά την κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Αμπελοκήπων.
Σε σύντομη ομιλία του, ο κ. Κουσενίδης, αναφέρθηκε απολογιστικά σε λάθη που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και στο νέο ξεκίνημα, στον νέο Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, και τη "νέα πορεία προς μια ενωμένη και ισχυρή παράταξη", όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην Βουλευτής, Απ. Τζιτζικώστας Απόστολος. Αναφέρθηκαν στην ενότητα της παράταξης και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Πολιτευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Καζαντζίδης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Δυτικού Τομέα κ. Δημήτριος Δημόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου – Ένωσης Ποντίων κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εύξεινος Πόντος» κ. Αιμιλία Ελευθεριάδου, πρώην και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμπελοκήπων.