Του ΤΑΣΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΗ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 404 νέοι στριμώχνονται για να εξασφαλίσουν μία από τις 32 θέσεις εργασίας στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού! Τόση είναι η ανάγκη τους να εργαστούν, που αδιαφορούν αν ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου θα προσληφθούν –με βάση τα μόρια- αφορά συμβάσεις δυόμιση μηνών!
Μάλιστα, όσοι πετύχουν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό χάνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στον αμέσως επόμενο, που προσφέρει συμβάσεις εργασίας περισσότερου χρόνου…
Η προθεσμία για την κατάθεση των σχετικών εγγράφων έληξε χθες. Έτσι προέκυψε ότι, για τις 32 θέσεις εργασίας στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, υπέβαλαν αιτήσεις 404 άτομα.
Να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις από το υπουργείο Πολιτισμού είχαν «παγώσει» με εντολή του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου. Το αποτέλεσμα ήταν, μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος, οι επισκέπτες των οποίων εξυπηρετούνταν από συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, να μείνουν χωρίς προσωπικό και να κλείσουν!
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποσπάστηκε μέρος του προσωπικού του Μουσείου στο Λευκό Πύργο κι έτσι υπήρξαν κενά στο ίδιο το μουσείο. Έτσι, αποφασίστηκε να «ανοίξει» ο εν λόγω διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.