Σίγουρα θα έχει τύχη σε όλους σας. Κάποια στιγμή στείλατε ένα μήνυμα σε πενταψήφιο κέντρο κινητής τηλεφωνίας (τα περίφημα... πεντάρια). Κι από τότε, γέμισε το κινητό σας με ειδοποιήσεις, με μηνύματα, με διαγωνισμούς που θα σας έδιναν πλούσια δώρα, με "ειδήσεις" και προσφορές, που, όταν τις ανοίγατε για να τις διαβάσετε, χρεωνόσασταν με τουλάχιστον 1,5 ευρώ το μήνυμα!
Κάποιοι αντέδρασαν. Έσβηναν τα μηνύματα. Έτσι, οι εταιρίες που τα έστελναν, τοποθέτησαν ειδικό software, έτσι ώστε το μήνυμα να ανοίγει αυτόματα! Υπήρξαν κι άλλες διαμαρτυρίες και, χθες, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα για να σταματήσει αυτή η ιστορία.
Δεν πρόλαβαν να ανακοινώσουν τα μέτρα και οι εταιρίες το διέπραξαν και πάλι! Αυτήν τη φορά, στέλνουν τα μηνύματά τους με παραπλανητικό τίτλο. Όπως, για παράδειγμα, με θέμα τη λέξη "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ". Κι όταν κάποιος ανοίξει το "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ" διαπιστώνει ότι βρίσκεται μπροστά σε... ροζ διαφήμιση. που έχει ακόμη μεγαλύτερη χρέωση!
Δυστυχώς, τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν πρόσφατα (μπορείς να τα διαβάσεις όλα με κλικ εδώ) προβλέπουν περιορισμούς για μηνύματα sms τα οποία δέχεται ο χρήστης μετά από γνωστοποίηση του αριθμού του μέσω ιστοσελίδας στο Ίντερνετ. Έτσι παραμένει πρόβλημα το τι θα γίνει με τις υπηρεσίες εκείνες που επικοινωνούν απευθείας με τον καταναλωτή μέσω sms στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ ερώτημα που χρειάζεται άμεσης απάντησης είναι το πού βρήκαν οι εταιρίες αυτές τα κινητά μας τηλέφωνα...
Όσον αφορά τα μέτρα, αυτά περιορίζονται στο να ειδοποιείται ο χρήστης για την αυξημένη χρέωση, πριν λάβει το πρώτο sms. Κάτι που, στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται. Το πρόβλημα είναι τι συμβαίνει από τη στιγμή που ο χρήστης αποφασίσει ότι δε θέλει άλλο την υπηρεσία. Γιατί από τότε είναι που τα μηνύματα... πέφτουν βροχή!