«Ηταν ένα ακόμη βήμα για μία ακόμη νίκη που θέλαμε πολύ. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι». Έτσι απάντησε ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος μετα το νικηφόρο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια, όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα του πάει για το πρωτάθλημα. Και συνέχισε:
«Παιχνίδια εύκολα δεν υπάρχουν ποτέ. Είχαμε δει πολύ την Ξάνθη, ξέραμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της, εκμεταλλευτήκαμε αυτά που έπρεπε και κάναμε εμείς εύκολο το παιχνίδι».
Ευχαριστημένος από το ξεκίνημα της ομάδας του, τόνισε: «Καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ πολύ νωρίς. Μετά χωρίς να καταλάβω γιατί χαλαρώσαμε πολύ και χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παίζαμε με πολύ… στιλ. Δεν πιέζαμε και δεν είχαμε επιθετικότητα. Με την μπάλα κάναμε αχρείαστα λάθη. Για 15 περίπου λεπτά δεν μπορούσαμε να κάνουμε σωστή πάσα και αυτό έκανε την Ξάνθη να πιστεύει ότι μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Μετά το 30΄ αποκτήσαμε πάλι τον αυτοέλεγχο και την οργάνωση του παιχνιδιού».
Παραδέχτηκε ότι αυτό το χρονικό διάστημα του παιχνιδιού δεν του άρεσε καθόλου: «Ήταν πολύ κακό. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη που είναι δίκαια όμως δεν θέλω από τους ποδοσφαιριστές να χαλαρώνουν σε κανένα χρονικό διάστημα του αγώνα», είπε.
Για την απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών, ο προπονητής του Δικεφάλου σχολίασε: «Δεν έχει λογική η απαγόρευση των μετακινήσεων και είναι κακό για το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι κακό και για τους συλλόγους που χάνουν χρήματα. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί, όμως γενικά στην Ελλάδα έχω συναντήσει πράγματα που δεν τα έχω συναντήσει αλλού».
Για το μυστικό του φετινού ΠΑΟΚ, είπε: «Ο ΠΑΟΚ γενικότερα τον τελευταίο καιρό έχει φθάσει σε υψηλά σημεία απόδοσης χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε μέχρι το τέλος».