ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα Πακιστανών, τα μέλη της οποίας κρατούσαν όμηρο 24χρονο ομοεθνή τους και ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς του, για να τον απελευθερώσουν. Αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Α’ Τμήματος Ασφάλειας Περιστερίου Αθηνών εντόπισαν τους Πακιστανούς, ηλικίας από 24 έως 30 χρόνων, στη Θεσσαλονίκη και τους συνέλαβαν. Έφθασαν στη σύλληψή τους, μετά από περιγραφές και εξιστορήσεις από το ίδιο το θύμα, το οποίο, σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2010, κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς του.
Όπως προέκυψε, η σπείρα των απαγωγέων, παρακρατούσε έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του 24χρονου και τον είχαν κλειδώσει σε παράπηγμα στη θέση Υψώματα των Διαβατών. Ο 24χρονος, ο οποίος κατοικεί στο Περιστέρι της Αττικής, είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για δουλειές, όταν τον εντόπισε και τον απήγαγε η σπείρα των Πακιστανών.
Οι δράστες, όταν διαπίστωσαν ότι είχαν να κάνουν με ευκατάστατο ομοεθνή τους, επικοινώνησαν με τη μητέρα και την αδερφή του απαχθέντος, στο Πακιστάν και ζητούσαν 10.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Είχαν πει στους συγγενείς του θύματος να καταθέσουν τα χρήματα, μέσα στις επόμενες ημέρες, σε τράπεζα του εξωτερικού.
Η δράση των επίδοξων απαγωγέων έληξε άδοξα, σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010, όταν ο 24χρονος κατόρθωσε να ξεφύγει από το παράπηγμα που τον είχαν κλειδωμένο. Τον νεαρό Πακιστανό εντόπισε περιπολικό της αστυνομίας, να περιπλανάται στο Ωραιόκαστρο. Ο 24χρνος περιέγραψε τι είχε περάσει στους αστυνομικούς κι αυτοί έστησαν επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.
Υστέρα από επέμβαση των αστυνομικών στο παράπηγμα συνελήφθησαν οι τρεις από τους τέσσερις δράστες. Στον ίδιο χώρο, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου "Ζάσταβα", ένα πιστόλι κρότου, τριάντα εννιά κυνηγετικά φυσίγγια και τέσσερα φυσίγγια περιστρόφου Μάγκνουμ.